-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 16

„Šokame nepriklausomybę“ – Lietuvos gimtadienį turime švęsti linksmai

Pasvalio rajone, Valakėlių kultūros centre, penktą kartą Vasario 16-oji pasitikta su trenksmu – beveik 400 šokėjų iš visos Lietuvos ir Latvijos tradicinius liaudiškus šokius trypė visą naktį.
„Šokame nepriklausomybę“ Valakėliuose
„Šokame nepriklausomybę“ Valakėliuose / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Šimtai žmonių iš visos Lietuvos ir svečiai iš Latvijos mažyčiame Valakėlių kaime šoko tradicinius šokius. Pradėjo šventės išvakarėse, o baigė – šventinį rytą, kuomet daugelis jau vyko į oficialius Vasario 16-osios minėjimus.

Vidurnaktį galingai skambėjo Tautiška giesmė, o vėliau – vėl šokiai, kol patekės saulė virš nepriklausomos Lietuvos. Šokiai vyko po vėliava, kurią prieš keletą metų padovanojo Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, taip pat pritardama minčiai, jog šią Lietuvos valstybės dieną reikia minėti linksmai.

Šokius jau penktą kartą organizavo etnokultūros grandai Albertas ir Lina Bartašiai. Jiems visomis išgalėmis padėjo artimiausi – jų dukra Rūta Stonkienė su savo vyru Žygimantu.

VIDEO: Nepriklausomybės diena Valakėliuose

Tokio reiškinio nepavadinsi koncertu, nes čia groja, kas nori ir sugeba. Šoka – visi. Esminis momentas – data. Tikėtina, kad dar ilgai Valakėliuose, jei tik užsuksite vasario 16-osios išvakarėse, tikrai rasite grojančių ir šokančių.

Beje, ta pati Bartašių šeima prieš kelias savaites Valakėliuose buvo surengusi europinio lygio muzikinį renginį, skirtą dambrelių muzikai. Tai jau taip pat tapo tradiciniu renginiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius