Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 15

Sostinės mokyklos viešnia – Švedijos karalienė Silvija

Sostinės Pilaitės vidurinei mokyklai balandžio 15-oji tapo istorine diena – čia apsilankė Lietuvoje viešinti Švedijos karalienė Silvija.
Į Pilaitės vidurinę mokyklą atvykusiai Švedijos karalienei Silvijai įteikta gėlių puokštė atkartojo Švedijos vėliavos spalvas.
Į Pilaitės vidurinę mokyklą atvykusiai Švedijos karalienei Silvijai įteikta gėlių puokštė atkartojo Švedijos vėliavos spalvas. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Į mokyklą atvykusi 67-erių karalienė Silvija buvo pasveikinta gėlių puokšte ir lietuvių liaudies šokiu „Kepurinė“, kurį atliko tautiškai pasipuošusios moksleivės.

Karalienė Silvija yra „Mentor“ organizacijos, įgyvendinančios jaunimo narkotikų prevencijos projektus, prezidentė. „Mentor“ projekte dalyvavo daugiau kaip trys dešimtys Pilaitės vidurinės mokyklos moksleivių, kuriems trūko motyvacijos mokytis, nepakako dėmesio šeimose. Karalienė domėjosi, kaip vaikams sekėsi bendrauti su mentoriais – įvairių sričių profesionalais, daug pasiekusiais žmonėmis, kurie projekto metu susitikinėja su atrinktais vaikais.

„Yra vaikų, kuriems tik motyvacijos trūkta, kad jie mokytųsi, yra kitų vaikų, kurie yra labai nedrąsūs, kuriems trūksta bendravimo įgūdžių, taip pat vaikų, kurių tėvai labai užimti ir neturi laiko skirti vaikui. Projekte dalyvauja ir vaikai, kurie turi kitokių problemų, praleidžia pamokas“, – dar prieš karalienės  Silvijos vizitą BNS buvo sakiusi Pilaitės vidurinės mokyklos socialinė pedagogė Virginija Ratiukienė.

Dalyvaus labdaros koncerte

Vėliau penktadienį karalienė Silvija dalyvaus labdaros koncerte „Ateitis gyvai“ Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Anot organizatorių, renginyje žymiausi Lietuvos dainininkai, muzikantai, operos solistai ir baleto šokėjai atliks garsius kūrinius su jaunaisiais Lietuvos muzikos talentais. Surinktos lėšos bus skirtos dviem „Mentor“ programoms Baltijos šalyse įgyvendinti.

Į tarptautinės organizacijos „Mentor Foundation“ („Mentor“) veiklą Lietuva įsijungė 2004 metais. Organizacija taip pat veikia Švedijoje, Vokietijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Jungtinėje Karalystėje, Arabijos regione,  Kolumbijoje, Latvijoje bei Estijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius