Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 15

Specialistai įvertino Kauno rajone išgelbėtų šunų būklę – gyveno kančioje: pažeistos net balso stygos, kad nelotų

Praėjusio penktadienio naktį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) Kauno rajone atliktos patikros metu išgelbėjo 81-ą siaubingomis sąlygomis laikytą šunį. Patikros metu nustatyta, kad šunų nepriežiūra akivaizdžiai neatitinka gyvūnų gerovės reikalavimų, dėl ko dauguma augintinių patyrė odos, ausų, dantų, pėdų pažeidimus ir gyveno nuolatinėje kančioje.
Specialistai įvertina Kauno rajone išgelbėtų gyvūnų būklę
Specialistai įvertina Kauno rajone išgelbėtų gyvūnų būklę / LSMU nuotr.

Visus išgelbėtus šunis apžiūrėjo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Veterinarijos fakulteto Dr. L.Kriaučeliūno smulkių gyvūnų klinikos specialistai, jiems suteikta reikiama pagalba, – rašoma LSMU išplatintame pranešime spaudai.

Klinikos vadovės doc. Birutės Karvelienės teigimu, išgelbėtų gyvūnų sveikata, psichinė būklė, elgsena yra neabejotinai sutrikusi.

Tikėtina, kad šie gyvūnai buvo kankinami.

„Gyvūnai sulysę, apnikti endo ir ektoparazitų, baikštūs, nežino, kas yra eilinis pasivaikščiojimas lauke ir gamtinių reikalų atlikimas. Šiuo metu stebime paraudusias edemiškas pėdas, peraugusius nagus. Šie pažeidimai sukelia judėjimo pokyčius. Taip pat matomi seni randai: labai tikėtina, kad šie gyvūnai buvo kankinami“, – tvirtino gyvūnų klinikos vadovė.

LSMU nuotr./Specialistai įvertina Kauno rajone išgelbėtų gyvūnų būklę
LSMU nuotr./Specialistai įvertina Kauno rajone išgelbėtų gyvūnų būklę

Įvertinus visų šunų būklę nustatyta, kad dvylikai gyvūnų (9 suaugę ir trys jaunikliai) reikia atlikti skubius, detalius, instrumentinius tyrimus, todėl jie pristatyti į Dr. L.Kriaučeliūno smulkių gyvūnų kliniką. Apžiūros metu vienam gyvūnui nustatytas nenatūraliai atsiradęs balso stygų pažeidimas. Tai kelia įtarimą, kad balso stygos buvo pažeistos tam, kad gyvūnas nelotų, jam nustatytas šimtaprocentinis balso praradimas. Tokią procedūrą gyvūnams atlikti yra draudžiama.

Kitam gyvūnui nustatytas tonzilitas, stebimas atsiradęs galimai onkologinis darinys, blokuojantis balso stygas. Diagnozei patvirtinti reikia atlikti biopsiją ir tolimesnius tyrimus.

Dėl sparčiai blogėjančios būklės, vienai jauniklių besilaukiančiai kalei skubiai atlikta Cezario pjūvio operacija. Dar vienam šuniui dėl skausmingo ausų uždegimo taikomas ypač sudėtingas gydymas.

Skaitytojo nuotr./Kauno rajone iš galimai nelegalios daugyklos paimti 82 šunys
Skaitytojo nuotr./Kauno rajone iš galimai nelegalios daugyklos paimti 82 šunys

Šiuo metu dalis išgelbėtų gyvūnų laikomi gyvūnų priežiūros centre „Nuaras“, kiti, kuriems reikalinga pagalba, visą parą stebimi LSMU smulkių gyvūnų klinikoje.

15min skaitytojo nuotr./Kauno rajone iš galimai nelegalios daugyklos paimti 82 šunys
15min skaitytojo nuotr./Kauno rajone iš galimai nelegalios daugyklos paimti 82 šunys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius