Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 16

Specialistai perspėja: apsinuodyti galima ir valgomais vertingais grybais

Šią savaitę dėl apsinuodijimo grybais mirus dviem žmonėms, specialistai ragina gyventojus rinkti tik gerai atpažįstamus grybus bei juos tinkamai apdoroti.
Baravykas
Baravykas / 123RF.com nuotr.

Medikai teigia, kad suvalgius mirtinai nuodingų grybų pirmieji simptomai – pykinimas, vėmimas, viduriavimas – gali pasireikšti ne anksčiau kaip po penkių valandų.

Specialistai ragina tokiu atveju nedelsiant kreiptis į artimiausią gydytoją, nes apsinuodijus laiko faktorius itin svarbus. Jeigu žmogus kreipiasi anksčiau, didėja tikimybė, kad medikams pavyks išgelbėti gyvybę.

Suvalgius nemirtinai nuodingų grybų pirmiesiems apsinuodijimo požymiams pasireikšti reikia trumpesnio laiko – nuo 15 minučių iki dviejų valandų. Specialistai ragina ir tokiu atveju kreiptis į medikus ir jokiu būdu neužsiimti savigyda.

Taip pat įspėjama, kad apsinuodyti galima ir prastai paruoštais vertingais grybais, o grybų sriubos specialistai nepataria šildyti kelis kartus, nes ilgainiui joje gali atsirasti nuodingų medžiagų.

Praėjusį pirmadienį Panevėžyje mirė grybais apsinuodijęs vyras, o ketvirtadienį Kauno klinikų medikams nepavyko išgelbėti apsinuodijusios moters.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius