Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 04

Specialiųjų tarnybų vadovai nežino, kas prezidentei rašo kompromituojančias pažymas

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, susitikusi su Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės saugumo departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos bei Policijos departamento vadovais, aptarė informaciją, kuri buvo pateikta vakarykščiame Seimo valdybos posėdyje su Prezidente Dalia Grybauskaite.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė antradienį susitiko su Seimo valdyba / Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.

Trečiadienio susitikime buvo kalbėta apie tariamai egzistuojančią informaciją dėl kai kurių Seimo narių galimai neteisėtų veiksmų, darant poveikį generalinio prokuroro skyrimo procesui.

Teisėsaugos institucijų vadovai užtikrino Seimo pirmininkę, kad informacijos apie galimai neteisėtus Seimo narių veiksmus jie neturi ir niekam neteikė. Tai jie patvirtins raštu įstatymu nustatyta tvarka.

Antradienį, susitikusi su Seimo valdyba, šalies vadovė pareiškė, jog generalinį prokurorą būtina paskirti šiemet. LRT.lt šaltinių teigimu, prezidentė ieško, o gal jau trečią pretendentą ir surado teismų sistemoje. Be to, šalies vadovė užsiminė apie kažkokią Seimo Teisės ir teisėtvarkos pirmininką Julių Sabatauską kompromituojančią pažymą.

J.Sabatauskas patvirtino antradienio popietę tai išgirdęs iš žiniasklaidos atstovų: „Man buvo papasakota, esą aš šių metų vasarą Kaišiadoryse esančiame restorane „Pas Radvilą“, kur puotavo Apeliacinio teismo teisėjai, buvau susitikęs su kolegomis Broniumi Bradausku, Vytautu Gapšiu bei dar kažkuo ir aptarinėjau generalinio prokuroro paieškas. Manau, kad tokiu būdu mane bandoma apjuodinti dėl to, kad inicijavau generalinio prokuroro skyrimo tvarkos pakeitimą, bei už tai, kad mano pavardė buvo paminėta, kaip galimo kandidato į generalinio prokuroro postą“.

J.Sabatauskas teigia, kad tokia informacija yra iš piršto laužta, nes nebuvo jokios panašaus susitikimo. 

Nepaisant to, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius jau pareikalavo nušalinti J.Sabatauską nuo pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius