Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 09 13

Sprendimas dėl Rusijoje registruotų automobilių palies ir tuos, kurie jau yra ES

Naujas Europos Komisijos (EK) išaiškinimas dėl Rusijoje registruotų automobilių, patekusių į Lietuvą, konfiskavimo ateityje palies ir tas transporto priemones, kurios jau yra Europos Sąjungoje (ES), sako Muitinės vadovas, ragindamas jas greitu metu išgabenti iš Bendrijos.
AVTOVAZ gamykla
AVTOVAZ gamykla / AVTOVAZ nuotr.

„Sekantis adekvatus bus žingsnis, tai yra sprendimas dėl šitų transporto priemonių, kurios yra ES teritorijoje. Jų yra tikrai daug ir manau, kiekvienas Rusijos pilietis, turintis Rusijoje registruotą automobilį, turėtų pasirūpinti ir išvykti su šita transporto priemone į trečias šalis, tai yra, Rusijos Federaciją, Baltarusijos Respubliką ar kitas šalis“, – LRT radijui trečiadienį sakė Muitinės departamento generalinis direktorius Darius Žvironas.

„Nes taip, dabar tas reglamentavimas yra naujas, bet po dviejų-trijų savaičių nemanau, kad bet kuris pilietis galės sąžiningai pasakyti, kad aš nebuvau informuotas, dėl nežinojimo neišvykau iš Europos Sąjungos. Manau, tai reikėtų susitvarkyti ir ilgam laikui neatidėti“, – sakė jis.

Pagal praėjusios savaitės pabaigoje pateiktą Komisijos išaiškinimą, į Europos sąjunga negali būti įleisti Rusijoje įsigyti ar registruoti automobiliai. Be kita ko, dokumente nurodoma, kad draudimas apima ir asmeninius daiktus.

Į Lietuvos teritoriją automobilių su rusiškais registracijos numeriais Muitinė neįleidžia nuo pirmadienio, išskyrus tranzito į ar iš Kaliningrado atvejus.

Pirmadienį pradėjus taikyti šią tvarką, į Lietuvą iki antradienio ryto neįleista 17 tokių automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius