-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 29 /15:28

Nuo penktadienio – privalomos kaukės patalpose, rekomenduojama dirbti nuotoliniu būdu

Vyriausybė trečiadienį patvirtino naujas COVID-19 pandemijos valdymo priemones. Nuo spalio 1-osios gyventojai uždarose patalpose privalės dėvėti kaukes, rekomenduojama dirbti nuotoliniu būdu.
Apsauginė veido kaukė
Apsauginė veido kaukė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Veido kaukes (respiratorius ar kitas priemones) privalomai reikės dėvėti uždarose patalpose, kai teikiamos ar gaunamos paslaugos, perkamos prekės, darbo metu, dalyvaujant renginiuose.

Kaukes turės dėvėti net ir turintieji galimybių pasus, tai yra imunitetą koronavirusui.

Dabar tai – tik rekomendacija.

Atsakys kaukių nedėvintys

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys per Vyriausybės posėdį teigė, jog, kaip ir anksčiau, kaukių nereikės dėvėti negalintiems to daryti dėl sveikatos būklės, taip pat – sportuojant, valgant ir kai paslaugos negalima suteikti asmeniui būnant su kauke.

 LRVK/Laimos Penek nuotr./Arūnas Dulkys
LRVK/Laimos Penek nuotr./Arūnas Dulkys

Taip pat jų nereikės atlikėjams, pranešėjams, sportininkams, renginių vedėjams repeticijų, renginių ar transliacijų metu.

A.Dulkys teigė, jog paslaugų teikėjai apie prievolę dėvėti kaukes turės skelbti matomose vietose, įspėti nedėvinčius kaukių asmenis ir neteikti jiems paslaugų.

„Atsakomybė už kaukių dėvėjimo reikalavimo nesilaikymą tektų patiems klientams ir paslaugų gavėjams“, – pažymėjo ministras.

Minėtos nuostatos, pasak jo, bus įtvirtintos operacijų vadovo sprendimuose.

A.Dulkys taip pat pabrėžė, jog prievolė dėvėti kaukes yra tik vienas iš įrankių, galinčių pristabdyti koronaviruso plitimą.

„Matome, kad rekomendacijos yra neklausoma, tai tiesiog ji yra sugriežtinama“, – prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams komentavo ministras, o per posėdį paragino gyventojus skiepytis.

Delta atmaina plinta darbo kolektyvuose

„Esminė priemonė yra skiepijimasis, ir todėl visus kviečiame skiepytis. Tikrai vien tik kaukių dėvėjimas mums nepadės“, – kalbėjo A.Dulkys.

Trečiadienį Vyriausybė taip pat įtvirtino rekomendaciją, skirtą tiek viešojo, tiek privataus sektoriaus darbuotojams, dirbti nuotoliniu būdu.

Esminė priemonė yra skiepijimasis.

To, pasak Vidaus reikalų ministerijos, reikia, nes koronaviruso delta atmainos atvejai „plinta esant tinkamoms klimato sąlygoms, neužtikrinant tinkamo patalpų vėdinimo, dirbant uždarose erdvėse, tai yra darbo kolektyvuose“.

COVID-19 ligos epidemiologinė situacija, ministerijos vertinimu, Lietuvoje išlieka nepalanki, šalyje sparčiai plinta koronaviruso delta atmaina, kuriai būdingas apie 60 proc. didesnis užkrečiamumas, sąlygojantis, kad virusui perduoti užtenka ir trumpesnio laiko, ir mažesnio jo kiekio.

Šiuo metu Lietuvoje imunitetą nuo COVID-19 turi 67,7 proc.
gyventojų, tačiau imunizuotų asmenų skaičius esą vis dar nepakankamas viruso plitimui valdyti.

Spaudos konferencija po Vyriausybės posėdžio:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius