-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 31

Statistikos departamentas perima koronaviruso duomenų apdorojimo ir skelbimo procesus

Nuo šiol Lietuvos statistikos departamentas atliks COVID-19 statistinį tyrimą. „Statistikos departamentas perėmė pandemijos duomenų apdorojimo, analizavimo, interpretavimo ir skelbimo procesus. Tuo siekiama, kad visuomenė gautų kuo tikslesnę informaciją. Duomenų skelbimas vyks vienu laiku, bus galima atlikti detalias duomenų analizes. Statistikai parengs ir rodiklių skaičiavimo metodiką, tai padės išvengti įvairių manipuliacijų informacija ir suprasti, kaip skaičiuojami šie duomenys. Mūsų departamentas turi reikiamos kvalifikacijos darbuotojus šiems darbams atlikti. Be to, visuomenei bus skelbiama daugiau analizių bei įžvalgų“, – teigia Lietuvos statistikos departamento generalinė direktorė dr. Jūratė Petrauskienė.
Lietuvos statistikos departamentas
Lietuvos statistikos departamentas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Anksčiau kai kurie duomenys būdavo imami iš pirminio šaltinio – e.sveikatos, o kai kurie gaunami iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC). Imant duomenis iš skirtingų šaltinių visada yra tikimybė, kad jie nebus sinchronizuoti, nebus pritaikytos vienodos taisyklės. Informacijos apdorojimo, analizavimo ir skelbimo perėmimas bei centralizavimas padės išvengti šių klaidų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos statistikos departamentas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos statistikos departamentas

Visi COVID-19 duomenys iš pirminių šaltinių „suplauks" į Valstybės duomenų valdysenos informacinę sistemą. Statistikos departamento, Vyriausybės, Sveikatos apsaugos ministerijos analitikai galės duomenis analizuoti ir išvadas pateikti sprendimų priėmėjams ir visuomenei.

Statistikos departamentas reguliariai skelbs išsamią ir maksimaliai detalią – kiek tai leidžia asmens duomenų apsaugos užtikrinimo reikalavimai – su COVID-19 susijusią informaciją: koronaviruso infekcijos paplitimo, testavimo, sergamumo, mirtingumo, sveikatos priežiūros įstaigų veiklos ir resursų, taip pat vakcinacijos rodiklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius