Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 11 /13:12

STT: buvo bandoma nuslėpti D.Gineikaitės girtumą – vienas kraujo mėginys buvo su alkoholiu, o kitas – švarus

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) gavo Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertų išvadas, kurios patvirtina įtarimus, kad buvo siekiama nuslėpti galimą Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorės Daivos Gineikaitės girtumą, pirmadienį pranešė STT.
Nacionalinės žemės tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė
Nacionalinės žemės tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė / Projekto partnerio / Juditos Grigelytės (Verslo žinios) nuotr.

STT pareigūnai D.Gineikaitę papildomai apklausė.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą STT pareigūnai rado ir paėmė du kraujo mėginius, iš kurių viename ekspertai nustatė daugiau kaip vieną alkoholio promilę, o kitame alkoholio nerasta.

D.Gineikaitė, įtariama, neblaivi gruodžio 19 dieną Kaune sukėlė avariją. Jai alkoholio tikrintuvu nustatytas vidutinis girtumas, tačiau su šiais duomenimis nesutikusi D.Gineikaitė vyko atlikti papildomo kraujo tyrimo Kauno klinikinėje ligoninėje.

Vėliau STT pradėjo ikiteisminį tyrimą įtariant, kad toje ligoninėje bandyta nuslėpti D.Gineikaitės girtumą. Tyrime ji ir keli medikai apklausti kaip specialieji liudytojai.

Nuo antradienio D.Gineikaitė atleidžiama iš pareigų.

„Įsakymą dėl (D.Gineikaitės) atleidimo pasirašiau praėjusią savaitę, penktadienį, ji atleidžiama nuo antradienio“, – BNS pirmadienį sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. 

Pasak jos, artimiausiu metu bus skelbiamas konkursas NŽT vadovo pareigoms eiti. D.Gineikaitę laikinai pavaduos Žemės ūkio ministerijos Žemės ir išteklių politikos departamento direktoriaus pavaduotoja Aušra Kalantaitė.

STT tęsiamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Ligoninė laukia duomenų

Kauno Klinikinė ligoninė pirmadienį viešai išsakė savo poziciją D. Gineikaitės kraujo mėginių tyrimo istorijoje.

Kauno klinikinė ligoninė laukia duomenų, kurie leistų išsiaiškinti, kaip atsirado tas antrasis mėginys, – S.Tvirbutas.

„Vidinio tyrimo metu negalime apklausti galimai susijusių su įvykiu darbuotojų – juos saisto įsipareigojimai teisėsaugai neteikti duomenų, kol vyksta ikiteisminis tyrimas.

Šiuo metu mūsų turimame STT dokumentų paėmimo protokole rašoma apie vieną mėginį, kuris pažymėtas ir mūsų dokumentuose oficialiai.

Kauno klinikinė ligoninė laukia duomenų, kurie leistų išsiaiškinti, kaip atsirado tas antrasis mėginys. Paaiškėjus, kad buvo įvykdyta neleistina ir nusikalstama veika, ligoninės administracija imsis griežčiausių priemonių, dėl to nekantriai laukiame tyrimo rezultatų“, – pirmadienį kauno klinikinėje ligoninėje žurnalistams sakė įstaigos atstovas ryšiams su visuomene Saulius Tvirbutas. 

Primename, kad gruodžio 28-ąją Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) kaip specialusis liudytojas, tiriant galbūt nuslėptą Nacionalinės žemės tarnybos direktorės Daivos Gineikaitės girtumą. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./STT apklausė Kauno klinikinės ligoninės direktorių Gediminą Abeciūną
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./STT apklausė Kauno klinikinės ligoninės direktorių Gediminą Abeciūną

Specialaus liudytojo statusas suteikiamas asmeniui, jei byloje yra duomenų apie jo galimą nusikaltimą, tačiau šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti. STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas žurnalistams teigė, kad apklausos metu G.Abeciūnui įtarimai nepareikšti.

Pats G.Abeciūnas teigė neabejojantis, kad D.Gineikaitės istorijoje bus kaip įmanoma greičiau atsakyta į visus klausimus, o jei paaiškėtų, kad medikai padarė kokių nors nusižengimų, jie sulauks atitinkamos atsakomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius