Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 07

STT nusprendė nepradėti tyrimo dėl Remigijaus Šimašiaus vaizdo ataskaitų

Dar vienos kadencijos Vilniaus mero poste siekiančio Remigijaus Šimašiaus elgesio Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) netirs, tačiau jis, kaip visi politikai ir valstybės tarnautojai, turėtų puoselėti skaidrumą ir atskaitingumą. Į teisėsaugą dėl R.Šimašiaus feisbuke rodytų vaizdo klipų kreipėsi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), prašydama įvertinti, ar tokiu būdu nepiktnaudžiauta tarnybine padėtimi.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

STT 15min patvirtino, kad vasario 4 dieną priėmė sprendimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Tačiau pažymėtina, kad politikų ir valstybės tarnautojų elgesys, kurio metu galimai nesilaikoma viešųjų ir privačiųjų interesų reikalavimų, laikytinas neatitinkančiu korupcijai atsparios aplinkos kūrimo principų. Politikai ir valstybės tarnautojai turėtų puoselėti skaidrumą ir atskaitingumą, nesudaryti net regimybės, kad viešieji finansai gali būti panaudojami asmeninei naudai gauti“, – atkreipiamas dėmesys atsiųstame STT komantare.

VRK sausio vidury nagrinėjo R.Šimašiaus socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rodytus vaizdo klipus, kuriuos kūrė Olego Šurajevo įmonė, ir pripažino juos ne politine reklama, o R.Šimašiaus kaip politiko propagavimu. VRK nusprendė kreiptis į teisėsaugą dėl galimo R.Šimašiaus piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

VRK duomenimis, už aštuonias ataskaitas sumokėta 9,5 tūkst. eurų.

„Nuo pat pradžių sakiau, kad VRK sprendimas negali uždrausti komunikuoti man su rinkėjais, nes pagal Vietos savivaldos įstatymą turiu atsiskaityti vilniečiams už savo darbus. Džiugu, kad ir teisėsaugos institucijos į šią istoriją pažiūrėjo kaip į dar vieną mano konkurentų priešrinkiminį triuką. Kad ir kaip kažkam nesinorėtų, savo apie darbus miestiečiams pasakosiu ir toliau“, – sprendimą komentavo meras.

Vilniaus opozicija taip pat prašo VRK įvertinti R.Šimašiaus planus iki savivaldos rinkimų likus kelioms savaitėms 200 tūkst. tiražu viešinti kadencijos mero ir tarybos ataskaitą, nes tai vertintina kaip nesąžininga konkurencija proteguojant R.Šimašių ir jo rinkimų komitetą „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius