Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 10 /14:33

Su Kanados Senato vadovu susitikęs G.Nausėda aptarė siekį didinti paramą Ukrainai

Su Kanados Senato vadovu George'u J.Furey Vilniuje ketvirtadienį susitikęs prezidentas Nausėda aptarė siekį didinti paramą Ukrainai.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak Prezidentūros, susitikime aptartas ir Baltijos regiono saugumas, dvišalis Lietuvos bei Kanados bendradarbiavimas.

Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva vertina Kanados indėlį stiprinant Baltijos regiono saugumą ir principingą šalies laikyseną Rusijos karo Ukrainoje klausimu.

„Vienintelis būdas baigti Rusijos pradėtą karą – Ukrainos pergalė. Kad ji būtų pasiekta, Vakarų karinė parama turi būti didinama, įskaitant sunkiąją ginkluotę. Turime suvokti, kad Ukrainoje sprendžiasi visos euroatlantinės erdvės saugumas ir ateitis“, – pranešime teigė šalies vadovas.

G.Nausėda akcentavo, kad sąjungininkėms būtina ir toliau bendradarbiauti didinant spaudimą Rusijai sankcijomis.

Prezidentas su Kanados Senato pirmininku taip pat aptarė pasirengimą Vilniuje kitąmet liepos 11-12 dienomis vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui.

Su G.Furey susitikusi premjerė Ingrida Šimonytė be kitų aptartų klausimų padėkojo už Kanados sprendimą šiemet Vilniuje atidaryti šalies ambasadą. Anot premjerės, Kanados ambasados įsteigimas ženkliai prisidės prie dvišalių santykių plėtros.

„Lietuvos ir Kanados dvišaliai santykiai turi patį tvirčiausią – bendrų demokratinių, laisvės vertybių – pagrindą, ir džiaugiamės, jog šias vertybes atliepiantis dvišalis bendradarbiavimas auga. Mūsų šalių draugystę sutvirtina ir didelė bei aktyvi Kanadoje gyvenančių lietuvių bendruomenė“, – Vyriausybės pranešime cituojama premjerė.

Pasak Vyriausybės, susitikime ji taip pat kalbėjo apie būtinybę toliau remti nuo Rusijos karinės agresijos besiginančią Ukrainą, taip pat ir sunkiąja ginkluote, didinti spaudimą Rusijai, įskaitant naujomis sankcijomis, taip pat aptarti pagalbos Ukrainos karo pabėgėliams klausimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius