Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 02 25

Sudaryta Lietuvos narystės EBPO koordinavimo komisija, jai pirmininkaus Alminas Mačiulis

Vyriausybė trečiadienį posėdyje sudarė Lietuvos pasirengimo narystei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO) koordinavimo komisiją.
Alminas Mačiulis
Alminas Mačiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Komisijai pirmininkaus Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis, į ją taip pat įeis atskirų ministerijų viceministrai, Lietuvos banko, Konkurencijos tarybos, Statistikos departamento bei Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos atstovai.

Komisija padės Vyriausybei koordinuoti valstybės institucijų veiklą ruošiantis Lietuvos stojimui į EBPO bei užtikrins sklandų stojimo į organizaciją procesą.

Lietuva šiemet tikisi sulaukti kvietimo pradėti derybas dėl narystės EBPO. Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sausio pabaigoje Davose vykusiame Pasaulio ekonomikos forume susitiko su EBPO generaliniu sekretoriumi Angelu Gurria.

Sprendimą priims birželį

Sprendimas dėl derybų su Lietuva pradžios turėtų būti priimtas birželį, įvertinus šalies Narystės veiksmų plano įgyvendinimą.

Lietuva dabar aktyviai dalyvauja EBPO komitetuose ir darbo grupėse. Lietuvos atstovai bendradarbiauja su EBPO ekspertais konkurencijos stiprinimo, ekonomikos liberalizavimo ir kovos su korupcija srityse. Šalis taip pat prisideda teikiant EBPO paramą Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius