Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 11 12

Sudaryta Nepaprastosios padėties valdymo koordinavimo komisija

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pasirašė įsakymą dėl Nepaprastosios padėties valdymo koordinavimo komisijos sudarymo. Jai vadovaus vidaus reikalų viceministras Kęstutis Lančinskas.
Kęstutis Lančinskas
Kęstutis Lančinskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Komisijoje dirbs Vyriausybės kanceliarijos, Vidaus reikalų, Sveikatos apsaugos, Krašto apsaugo, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų atstovai, taip pat Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, Policijos departamento bei Lietuvos kariuomenės pareigūnai.

„Nepaprastosios padėties metu svarbu užtikrinti, kad būtų koordinuojami veiksmai ir greitai priimami sprendimai. Padidėjus įtampai pasienyje su Baltarusija, privalome glaudžiai bendradarbiauti ir išlikti susitelkę, kad apsaugotume savo valstybės sieną nuo hibridinių atakų“, – teigia vidaus reikalų ministrė.

Komisija teiks pasiūlymus ir koordinuos susijusių su nepaprastąja padėtimi veiksmų įgyvendinimą, be to, bus atsakinga už strateginę komunikaciją ir visuomenės informavimą.

Taip pat vidaus reikalų ministrės A.Bilotaitės įsakymu sudarytas Nepaprastosios padėties jungtinis situacijų centras (Jungtinis situacijų centras). Jame dirbs Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės saugumo departamento, Krašto apsaugos ministerijos, Vyriausybės kanceliarijos, Lietuvos kariuomenės atstovai. Jungtinis situacijų centras bus atsakingas už statistinių ir analitinių duomenų pateikimą.

Nuo 2021 m. lapkričio 10 d. iki gruodžio 9 d. pasienio ruože prie Lietuvos sienos su Baltarusija ir 5 kilometrų į valstybės gilumą nuo jo bei užsieniečių apgyvendinimo vietose ir 200 metrų aplink tas apgyvendinimo vietas įvesta nepaprastoji padėtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius