Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 04

Surinkus reikiamą skaičių karių savanorių, šaukimas baigiamas Alytaus regione

Alytaus regione surinkus reikiamą skaičių karių savanorių, nuo pirmadienio čia nutraukiamas privalomas šaukimas į karo tarnybą, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Po septynerių metų pertraukos Lietuvos kariuomenėje tarnauja ir šauktiniai
Po septynerių metų pertraukos Lietuvos kariuomenėje tarnauja ir šauktiniai / KAM nuotr.
Temos: 2 Šauktiniai Alytus

Anot ministerijos, Alytaus miesto bei rajono, Marijampolės, Varėnos, Druskininkų, Lazdijų, Vilkaviškio ir Kalvarijos rajonų savivaldybėse nebebus kviečiami procedūrų nepradėję karo prievolininkai.

Surinkus reikiamą skaičių savanorių, šaukimas jau nutrauktas Klaipėdos ir Šiaulių regionuose.

Šaukimo procedūros nutraukiamos ir tiems karo prievolininkams, kurie buvo atvykę į šaukimo skyrių, bet dar nepradėjo sveikatos patikrinimo. Šauktiniai, kurių sveikatos tikrinimo procedūros jau yra pradėtos, privalės jas užbaigti.

Iki rugsėjo pabaigos reikiamą karo prievolininkų skaičių planuojama surinkti Kauno regione. Surinkus reikiamą skaičių savanorių, šaukimas jau nutrauktas Klaipėdos ir Šiaulių regionuose.

18–38 metų vaikinai ir merginos ir toliau gali registruotis savanoriškai atlikti privalomąją pradinę karo tarybą šiais metais dar nesukomplektuotose tarnybos vietose arba kitais metais.

Pirmasis karinis vienetas iš šauktinių suformuotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje – jis sudarytas vien iš savanoriškai tarnybą atlikti pareiškusių jaunuolių ir jau pradėjo tarnybą rugpjūčio pabaigoje.

Seimui priėmus sprendimą atnaujinti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą 2015 metais ją atliks 3 tūkst. jaunuolių. Rugsėjo 4 dienos duomenimis, savanoriškai privalomąją pradinę karo tarnybą norą pareiškė 2610 jaunuolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius