Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 26

Susikūrus „Lietuvos gerovei“, frakcijos seniūnas Finansų komitete užleido vietą A.Butkevičiui

Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas Vytautas Kamblevičius Biudžeto ir finansų komitete vietą užleido taip pat prie šios frakcijos neseniai prisijungusiam nepartiniam Algirdui Butkevičiui. Ar toks sutarimas buvo kuriant naują frakciją? A.Butkevičius tai neigia sakydamas, kad jau seniai Seime norėjo spręsti finansinius klausimus.
Algirdas Butkevičius ir Vytautas Kamblevičius
Algirdas Butkevičius ir Vytautas Kamblevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Visą laiką norėjau dirbti Biudžeto ir finansų komitete. Aš ir savo kadencijos pradžioje kaip tik ir dribau šitame komitete, bet kai socdemai suskilo, mums beliko viena vieta – „socdarbiečių“ frakcijai, kur aš partijoje nebuvau. Kadangi Andrius Palionis buvo tos partijos narys, jis turi pirmumo teisę pasirinkti likti šitame komitete. Galima sakyti, mane iškėlė iš to komiteto. Dabar yra galimybė sugrįžti“, – paaiškino A.Butkevičius.

Galima sakyti, mane iškėlė iš to komiteto. Dabar yra galimybė sugrįžti.

Politikas pabrėžė, kad yra ekonomistas, disertaciją rašė apie biudžeto programų vertinimo kriterijų kūrimą, ekonomika domisi.

„Tame komitete jausčiausi labai tvirtai ir galiu save realizuoti. Aš visuose komitetuose jaučiuosi tvirtai, bet žinau, kad tas žinias, kurias turiu sukaupęs, stebiu pokyčius, kurie vyksta pasaulyje, finansų rinkose, galėsiu realizuoti. Tikrai valstybė iš to turės tik naudą“, – tikino Seimo narys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Kamblevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Kamblevičius

Jis paneigė, kad prieš prisijungiant prie naujos frakcijos „Lietuvos gerovei“, buvo sutarimas su V.Kamblevičiumi dėl vietos komitete. Įtikinėti, kad užleistų savo vietą V.Kamblevčiaus, esą nereikėjo.

A.Butkevičius teigė tapsiantis Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotoju.

„Kiek žinau, yra sutarta, kad būsiu pavaduotojas. Pavaduotojas turi teisę, jeigu pirmininkas nevažiuos... Briuselio koridorius žinau, būna kviečiami, ypač rudenį, Europos Sąjungos Finansų, biudžeto komiteto pirmininkai. Jeigu pirmininkas sakys, kad reikia A.Butkevičiui važiuot, aš su malonumu nuvažiuosiu“, – patikino jis.

Frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas V.Kamblevičius nuo šiol dirbs Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete.

Septynių narių frakcija „Lietuvos gerovei“ Seime įsikūrė prieš porą savaičių. Prie jos prisijungė anksčiau Socialdemokratų partijai priklausęs, vėliau prie Seimo „socialdarbiečių“ prisijungęs nepartinis A.Butkevičius. Jis teigė supratęs, kad naujos frakcijai nariai „turi tam tikrus tikslus Seime – dirbti valdančioje daugumoje ir parodyti visuomenei savo kompetenciją.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algirdas Butkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algirdas Butkevičius

A.Butkevičius, prisijungdamas prie „Lietuvos gerovei“, teigė „nesiveržiantis į jokį postą“, nors pripažino norintis dirbti kitame komitete.

„Šioje frakcijoje būsiu, tikiuosi, kitame komitete ir tikrai nesiveržiu į jokį postą. Noriu būti arba Ekonomikos komitete, arba Biudžeto ir finansų komitete – visi makroekonominiai rodikliai, kurie yra dabar pristatomi Lietuvoje, jau šiandien mano išnagrinėti“, – nacionalinio transliuotojo laidai „Dienos tema“ komentavo politikas.

Ketvirtadienį Seimas nutarė pakeisti ir kitų komitetų sudėtį: socialdemokratė Dovilė Šakalienė iš Švietimo ir mokslo komiteto perėjo į Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą, ką tik prisiekę Seimo nariai konservatorės Rada Petrauskienė ir Paulė Kuzmickienė bei socialdemokratas Liudas Jonaitis pradės dirbti – atitinkamai – Kaimo reikalų, Socialinių reikalų ir darbo bei Švietimo ir mokslo komitetuose.

Liberalas Gintaras Vaičekauskas, „valstietis“ Tomas Tomilinas ir Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas Michalas Mackevičius nuo šiol priklausys Europos reikalų komitetui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius