-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 07

Susisiekimo ministras A.Vaitkaus situaciją palieka vertinti VTEK

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis sako, kad savivaldos rinkimuose dalyvaujančio Klaipėdos jūrų uosto vadovo Arvydo Vaitkaus situaciją turi vertinti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.
Rokas Masiulis, Arvydas Vaitkus
Rokas Masiulis, Arvydas Vaitkus / 15min koliažas

Ministro teigimu, jam svarbiausia, kad prasidėjus rinkimų kampanijai A.Vaitkus išėjo atostogų ir nusišalino nuo klausimų, susijusių su rinkimuose dalyvaujančiais verslininkais.

„Klausimai jau dabar yra iškelti, ne vienas žmogus kreipėsi į VTEK šiuo klausimu, tai reikia sulaukti komisijos atsakymų, vertinimų – tai yra teisinis, etikos klausimas, ir tą turėtų pasakyti ekspertai“, – BNS ketvirtadienį sakė R.Masiulis.

„Man svarbiausia tai, kad prasidėjus rinkimams jis pats pasiprašė ir atostogų, ir būti nušalinamas nuo klausimų, susijusių su tais verslininkais. Uosto vadovo reputacija ir nepriklausomumas neturi kelti jokių klausimų. Šiai dienai tas klausimas sutvarkytas, o kaip bus ateity, pamatysime“, – pridūrė jis.

Lietuvos radijas ir televizija ketvirtadienį paskelbė, kad su „valstiečių“ sąrašu į Klaipėdos merus kandidatuojantį Valstybinio jūrų uosto vadovą Arvydą Vaitkų parėmusiems uostininkams ne kartą lydėjo sėkmė – pavyzdžiui, kol uostas už savas lėšas gerino su Baltarusija dirbančio Igorio Udovickio naudojamas krantines, kita jo bendrovė laimėjo šių darbų konkursą.

A.Vaitkų institucijoms skundė opozicijos politikai – į VTEK dėl A.Vaitkaus kreipėsi Seimo narė konservatorė Gintarė Skaistė, tuo metu socialdemokratai situaciją prašė įvertinti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT).

R.Masiulis sakė nenorintis pats komentuoti teisinių ir etikos klausimų.

„Mano nuomone, čia daugiau teisinis ir etikos klausimas, ir tam yra institucijos, kurios tokius dalykus sprendžia. Man imtis asmeniškai vertinti pačiam, nesant teisininkui, tokioj atsakingoj vietoj reikia specialistų atsiklausti“, – teigė R.Masiulis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Klaipėdos uostas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Klaipėdos uostas

R.Masiulio teigimu, uosto rezultatai yra geri, jis niekada negavo jokios teisėsaugos informacijos apie problemas uoste.

„Uostas savo esme yra labai maža įmonė, direkcijoje dirba viso labo apie 40 žmonių. Be abejo, mes pirmiausia žiūrėjom į rezultatus – uosto rezultatai buvo tikrai geri, net, sakyčiau, įspūdingi, dėl to negali priekaištų turėti, lygiai taip pat, kaip ir apie kitas įmones, kalbėdavom ir su Specialiųjų tyrimų tarnyba, kas liečia viešuosius pirkimus, galimas korupcijos rizikas, ir tokių signalų neturėjom“, – kalbėjo susisiekimo ministras.

„Mes jokių blogų indikacijų neturėjom, tai jeigu viskas gerai, kam tada keisti. Nesame tie, kurie tik kaitaliojam, kad kaitaliotume“, – pridūrė R.Masiulis.

Anot jo, ministerija taip pat nėra gavusi skundų, „kurie sukeltų kažkokias rimtas pasekmes“. Be to, uoste veikia Vindikacijos skyrius.

„Jeigu įmonės ne visada pačios spėdavo išsivalyti arba tiesiog mastas būdavo didesnis, uostas ir pats valdydavosi, kaip ir visur visokių ten dalykų kildavo viduj, bet jeigu vadovas išsivalo, susitvarko, ministerijai nėra ko kištis“, – sakė susisiekimo ministras.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rokas Masiulis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rokas Masiulis

Dar nuo darbo Klaipėdoje laikų A.Vaitkų pažįstantis R.Masiulis gyrė uosto vadovą, padėjusį daug pastangų, kad suskystintų gamtinių dujų terminalas būtų pastatytas greitai.

„Kai Vaitkus atėjo į vadovus (uosto – BNS), jis greitai paruošė LNG terminalo duobę, kur parodė net, sakyčiau, tam tikrą institucinę drąsą. Prieš tai buvęs vadovas labai neryžtingai tuos dalykus sprendė, galėjo ir terminalo nebūti. Kadangi situacija gera, rezultatai geri, korupcinių indikacijų nėra, tai puiku, tegul dirba, geras vadovas“, – BNS komentavo R.Masiulis.

Klaipėdos mero rinkimuose dalyvaujantis A.Vaitkus iki kovo 1-osios dienos atostogauja ir teigia, kad yra nusišalinęs nuo sprendimų, susijusių su jį rėmusių verslininkų įmonėmis.

A.Vaitkus Klaipėdos uostui vadovauja nuo 2013 metų vasario.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius