Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 19

Susitikime su ES ministrais P.Klimkinas paragintas nelėtinti reformų tempo

Lietuvos iniciatyva surengtame Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų ir Ukrainos diplomatijos vadovo Pavlo Klimkino susitikime Ukraina paraginta nelėtinti reformų tempo, susitelkti į kovą su korupcija.
Pavlo Klimkinas
Pavlo Klimkinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pripažįstame Ukrainos pasiekimus, vertiname aiškų europinio kelio pasirinkimą, tačiau tvarūs pokyčiai turi būti paremti tolimesnėmis reformomis“, – po ministrų diskusijos sakė Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius.

ES valstybių narių užsienio reikalų ministrų ir Ukrainos atstovo neformalūs pusryčiai surengti pirmadienį, prieš prasidedant Užsienio reikalų tarybos posėdžiui.

Susitikime taip pat dalyvavo ES Vyriausioji užsienio reikalų įgaliotinė bei Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja Federica Mogherini ir ES komisaras Johannesas Hahnas, atsakingas už Europos kaimynystės politiką ir plėtros derybas.

Kaip pažymi URM, susitikimas su Ukrainos užsienio reikalų ministru simboliškai organizuotas po ketvirtųjų Krymo aneksijos metinių dieną Rusijoje bei aneksuotame Kryme vykusių prezidento rinkimų.

L.Linkevičius pažymi, kad Rusijos prezidento rinkimai nebuvo laisvi ir demokratiški. Per juos ketvirtai kadencijai prezidentu perrinktas Vladimiras Putinas.

„Mes jų nelaikome laisvais ir demokratiniais, pagal tai, kaip buvo naudojami administraciniai ištekliai, kaip viskas kontroliuojama. Nepripažįstame rinkimų Kryme, jie neteisėti, pažeidžia Ukrainos teritorinį vientisumą. Rinkimai vyko Krymo aneksijos dieną – tai irgi neatsitiktinai parinkta data“, – BNS pirmadienį sakė ministras.

Rusija Krymą aneksavo 2014 metų kovą, kai Kijeve buvo nuverstas Maskvos palaikomas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius