-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 09

Svarbioji liudytoja Vitalija Jonaitienė neatvyko liudyti Žilvino Žvagulio teisme

„Neatvykimo į teismą priežastis grindžiama įstatymo nustatyta pažyma“, – antradienio rytą konstatavo bylą nagrinėjanti teisėja, kuri buvo priversta paskirti naują Vitalijos Butkevičiūtės apklausos datą.
Atlikėjas Žilvinas Žvagulis lankosi teisme dėl galimai melagingų parodymų
Atlikėjas Žilvinas Žvagulis lankosi teisme dėl galimai melagingų parodymų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Teismas sostinėje šįryt toliau planavo nagrinėti bylą, kurioje atlikėjas Žilvinas Žvagulis kaltinamas melagingais parodymais Darbo partijos byloje. Kaltinamasis nieko nepripažįsta, tad pagreitintas procesas neįmanomas.

Ž.Žvagulis teisiamas už tai, kad teisme dar 2012 metais galimai melavo, esą Darbo partijos renginiuose koncertuodavo be atlygio, o apmokamos būdavo tik transporto išlaidos.

Iš tiesų, honorarai už linksmybes buvo mokami, taip užfiksuota partijos juodosios buhalterijos dokumentuose.

Jis tikino, kad viskuo rūpindavosi vadybininkė, jis pats tiesiai dėl koncertų ir atlygio už juos nesitardavo. Paklaustas, kas būdavo jo vadybininkė, kaltinamasis atsakė: Vitalija Butkevičiūtė. Ją teks apklausti teisme (šiuo metu moters pavardė jau yra Jonaitienė).

Buvusi vadybininkė kviesta į šio ryto posėdį. Šaukimą į teismą ji atsiėmė tiek darbe, tiek elektroniniu būdu (el. paštu). Tačiau posėdyje nepasirodė.

Teisėja Inga Štuopienė susirinkusius proceso dalyvius ir žiūrovus informavo, kad gauta medikų parengta pažyma, jog sausio 5 dieną V.Butkevičiūtei buvo atlikta tam tikra sveikatos procedūra. Po jos pacientei skirtas nedarbingumas iki sausio 12 dienos ir tuo pačiu leista nelankyti teismų.

15min primena, kad ši byla teismui perduota kaip baudžiamasis įsakymas, todėl galėjo baigtis žaibiškai, jei kaltinamasis neneigtų kaltinimų.

„Ne, aš neprisipažįstu, aš to nepadariau“, – ankstesniame posėdyje yra pareiškęs Ž.Žvagulis. Todėl procesas vyksta įprastu būdu.

„Palieku įrodymų tyrimą neužbaigtą. Liudytoją Vitaliją Jonaitienę vis tiek turime apklausti“, – sakė teisėja ir paskyrė naują teismo posėdį sausio 24 d. Vasarį numatyti dar du posėdžiai.

Už melagingus liudijimus šioje byloje atsakomybėm yra patraukta apie 20 asmenų. Pusė iš jų jau nuteista.

Prokuratūra pabrėžia, kad visi neteisėtos buhalterijos faktai yra pasitvirtinę nagrinėjant didžiąją juodosios buhalterijos bylą, nukeliavusią iki pat Aukščiausiojo Teismo. Per kratą DP būstinėje paimtuose išlaidų dokumentuose užfiksuota, kad Ž.Žvaguliui ir jo komandai už kiekvieną koncertą buvo mokama 5 tūkst. litų (apie 1 448 eurų).

Prokuroras Saulius Verseckas yra minėjęs, kad už melagingus liudijimus šioje byloje atsakomybėm yra patraukta apie 20 asmenų. Pusė iš jų jau nuteista. Be Ž.Žvagulio, dar 9 liudytojai, įskaitant kitą pramogų pasaulio atstovą Juozą Liesį, dar laukia teismo, ikiteisminis tyrimas jų atžvilgiu jau eina į pabaigą. J.Liesį prokuroras išskyrė kaip vienintelį iš visos kompanijos, neneigiantį kaltinimų dėl melo – muzikantas yra pripažinęs, kad tais laikais neoficialūs atsiskaitymai su atlikėjais būdavo įprasta praktika, ji galiodavo ir Darbo partijos renginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius