Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 30

Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojai turi eiti į ministeriją: nuotolinis darbas – tik išimtiniais atvejais

15min gavo žinių, kad Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojams, anksčiau dirbusiems nuotoliniu būdu, nuo pirmadienio buvo liepta eiti į darbą ministerijoje. Tačiau darbuotojai skundžiasi, kad nebuvo užtikrinta reikiama apsauga: kaukės buvo išdalytos tik kilus pasipiktinimui, tarp stalų nėra reikiamų atstumų. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad darbuotojais stengiamasi pasirūpinti: ministerijoje yra dezinfekcinio skysčio, dalijamos kaukės.
Karantino metu SAM darbuotojai dirba ministerijoje
Karantino metu SAM darbuotojai dirba ministerijoje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras A.Veryga pirmadienio spaudos konferencijoje patvirtino, kad Sveikatos apsaugos ministerijoje nuotoliniu būdu dirbama tik išskirtiniais atvejais.

„Sveikatos apsaugos ministerija yra šiek tiek išskirtinė institucija, jeigu ją lygintume su kitomis valstybės institucijomis, kur net ir rekomendacijos buvo sudaryti sąlygas darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu.

Jūs puikiai suprantat, kad mes esam viena iš pagrindinių įstaigų, kur, deja, bet darbuotojams darbo krūvis yra didelis, nes turim parengti labai daug tvarkų, labai daug sprendimų, yra laukiama rekomendacijų. Todėl yra priimti sprendimai, kad nuotolinį darbą taikyti tik išimtinais atvejais, kada tikrai to būtinai reikia arba yra labai didelė rizika“, – kalbėjo A.Veryga.

Ministras sakė, jog darbuotojais stengiamasi pasirūpinti:

„Stengiamės pasirūpinti savo darbuotojais, tiems, kam teko lankytis, tikrai matėt, yra ir rankų dezinfekcinis skystis, yra pasirūpinta kaukėmis, jos buvo dalinamos darbuotojams. Žinoma, jų nėra tiek, kiek gydymo įstaigose, bet tikrai stengiamės jais pasirūpinti. O, kaip ir sakiau, pasirinkimo nelabai turim, mes privalom dirbti, nes esam viena iš pagrindinių institucijų, kai laukiama rekomendacijų, sprendimų ar tam tikrų tvarkų.“

Vyriausybei įvedus karantiną, ir viešajam, ir privačiam sektoriui buvo rekomenduota darbą organizuoti ir klientus aptarnauti nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai būtina atitinkamas funkcijas atlikti darbo vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius