Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 20

Švėkšnos specialaus ugdymo centro direktorė: į policiją kreipiausi 18 kartų

Švėkšnos specialaus ugdymo centro, dėl kurio pradėtas tyrimas įtariant moksleivių seksualiniu išnaudojimu, direktorė Laima Navickienė „Žinių radijui“ antradienį sakė apie žiniasklaidoje minimus įvykius žinojusi ir dėl to 18 kartų kreipėsi į policiją.
Smurtas šeimoje
Smurtas šeimoje / 123rf.com nuotr.

„Po kiekvieno mums įtartino įvykio mes kreipdavomės į policiją. Jeigu mes pastebėdavome, kad galimai buvo panaudota prievarta, galbūt ir seksualinė, prieš bet kurą mergaitę ar berniuką, mes kreipdavomės į policiją. Nuo 2013 metų vasario 13 dienos iki 2015 metų sausio 14 dienos parašiau 18 pareiškimų į policiją“,- laidoje „Aktualioji valanda“ sakė L. Navickienė.

Pasak jos, dalis pareiškimų buvo išnagrinėti, dalis buvo atmesta, daliai vyksta ikiteisminiai tyrimai.

Iš tos mokyklos gaudavome signalų, taip pat iš tėvų, vaikų globėjų, kitų institucijų apie visas tas negeroves, smurtą tarp vaikų, smurtą vaiko atžvilgiu iš darbuotojų pusės, nepakankamai tinkamas gyvenimo sąlygomis.

Apie negerą situaciją Švėkšnoje daug signalų yra gavusi ir Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus institucija, patvirtino kontrolieriaus patarėjas Egidijus Meilus:

„Iš tos mokyklos gaudavome signalų, taip pat iš tėvų, vaikų globėjų, kitų institucijų apie visas tas negeroves, smurtą tarp vaikų, smurtą vaiko atžvilgiu iš darbuotojų pusės, nepakankamai tinkamas gyvenimo sąlygomis“, - sakė E. Meilus.

Dėl šios situacijos esą buvo ne kartą kreiptasi į ministerijas ir ikiteisminio tyrimo pareigūnus ir tam tikri veiksmai buvo atliekami, bet, kaip pripažįsta ir E. Meilus, – nepakankami.

„Keitė ir patį mokyklos statusą, ir teisės aktus keitė, gerino vaikų sąlygas, bet mes matome, kad reikėtų radikalesnių priemonių“,- teigė jis.

Žiniasklaidoje paskelbta, kad kai kurios Švėkšnos specialaus ugdymo centro moksleivės vertė savo silpnesnes drauges pardavinėti sekso paslaugas.

Visą laidos  „Aktualioji valanda“ įrašo klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius