Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 21

Švenčių rengėjams – juodas mėnuo

Juodas mėnuo – taip gruodį apibūdina švenčių organizatoriai. Jiems šiemet užsakymų pabiro lyg iš gausybės rago. Linksmintis šiemet panoro daugiau bendrovių, jos plačiau atvėrė pinigines.
Švenčių organizatoriai gruodį vos spėja suktis.
Švenčių organizatoriai gruodį vos spėja suktis. / „Trys karaliai“ nuotr.

„Absoliučiai nesąmoningas mėnuo. Šiemet visi lyg susitarę norėjo švęsti du savaitgalius – gruodžio 9–10 arba 16–17 dienomis. Šios dienos tarsi juodas ketvertukas. Rimtų šventės organizatorių mieste yra gal koks 12, visi jie jau seniai užimti, tad įmonės ėmė, ką begalėjo. Ir vietos, ir programos atžvilgiu viskas buvo jau seniai suderinta, užsakyta. Jei būčiau norėjęs, ir savo uošvienę vakaro vedėja būčiau įsiūlęs“, – juokavo bendrovės „Trys karaliai“ vadovas Remigijus Žiogas. Pasak jo, renginių karštinė dar nesibaigė. Įvairios bendrovės renginius švęs iki pat šio savaitgalio.

„Labiausiai užimtomis dienomis turėdavome po 7–8 renginius per dieną, dabar jau po porą. Pailsėsime per Kalėdas ir po jų vėl renginiai tęsis. Taip pat ir sausį“, – pasakojo R.Žiogas.
Anot organizatorių, sausį laiką šventėms rezervavusių bendrovių yra panašiai tiek, kiek ir gruodį. Sausį švenčia įvairūs gamintojai, kuriems dabar darbymetis.

Paslaugos pabrango

Jei būčiau norėjęs, ir savo uošvienę vakaro vedėja būčiau įsiūlęs, - juokavo R. Žiogas.

Šiemet bendrovės organizatoriams nepagailėjo didesnio atlygio. R.Žiogas neslėpė – kaina šiemet pakilo. Pernai vakaro vedėjas, apšvietimas, aparatūra vakarui atsieidavo apie 1800 Lt, šiemet – 2500 Lt.

Kad bendrovės šiemet plačiau atvėrė pinigines, neslėpė ir „Renginių centro“ vadovas Marius Tumšys. „Pernai buvo mažesni biudžetai, žmonės labiau taupė. Šiais metais daugiau renginių. Jaučiame, kad norima kokybiškesnių produktų – stalo gardesnio, geresnės aparatūros, garso, šviesos, gražios aplinkos“, – kalbėjo M. Tumšys. Organizatorius pastebėjo, kad keičiasi ir verslininkų požiūris į šventę – bendrovės nori ir pačios atlikti sumanytus namų darbus, ir prisidėti prie šventės, o ne tik laukti organizatorių staigmenų.

Šventėms bendrovės dažniausiai renkasi viešbučiuose esančias konferencijų, banketines sales. Pasak viešbučio „Old Port“ vadovės Irinos Kruček, didelės įmonės šventė ir sunkmečiu, ir dabar. Jos nori kokybiško vakaro – su gardžiais patiekalais, renginių vedėjais, muzika.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius