Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Šventosios paplūdimyje pastebėjo juodulius: aplinkosaugininkai ramina

Šventosios paplūdimyje pastebėtos juodos dėmės sukėlė nerimą dėl galimos taršos. Juolab kad visai neseniai Būtingėje buvo išsiliejusi nafta. Tačiau aplinkosaugininkai ir kurorto meras ėmė raminti.
Šventosios paplūdimys
Šventosios paplūdimys / Gintaro J. nuotr.

Trečiadienį Šventosios paplūdimyje ties kranto linija pastebėtos juodos dėmės. Nuotrauka buvo paviešinta feisbuko grupėje „Mūsų Palanga“.

Į ją išsyk sureagavo kurorto meras Šarūnas Vaitkus. Apie situaciją jis informavo bendrovę „Palangos komunalinis ūkis“. Netrukus jis pridūrė, kad juodos dėmės ant smėlio – ne nafta. Paimti mėginiai. Detalesnis tyrimas parodys grunto sudėtį.

Kaip teigė „Palangos komunalinio ūkio“ vadovas Gediminas Valinevičius, paimti mėginiai priminė durpes ar kažkokias kitas organines medžiagas. „Ne, tikrai ne nafta“, – sakė jis.

AAD nuotr./Teršalai Baltijos jūroje
AAD nuotr./Teršalai Baltijos jūroje

Kaip 15min komentavo Jūros aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Vidmantas Tilvikas, Šventosios paplūdimys dažnai tarsi nusidažo kitomis spalvomis: juoda, raudona. Ir tai nutinka dėl natūralių reiškinių: jūros bangos suplukdo įvairių spalvų gruntą.

Prieš daugiau nei savaitę Būtingėje fiksuota avarija, kurios metu į jūros vandenis išsiliejo keli šimtai litrų naftos. Tačiau, kaip teigė V.Tilvikas, tikslus tyrimas parodys, kiek teršalų išsiliejo. Jį planuojama baigti kovą.

„Dalį surinkome, dalis išsisklaidė į Latvijos pusę, dalis nuskendo. Tačiau net ir Latvijos paplūdimiuose naftos nepastebėta. Todėl tikrai negali būti Šventojoje“, – kalbėjo V.Tilvikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius