Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 11 /2019 10 14

Svetimo skausmo nebūna: juokinga ir politologui, ir vikarui

Norint tapti interneto pajuokos objektu ypatingų pastangų nereikia. Reali nuotrauka supinta su išgalvotu prierašu gali sukelti šypseną net ir didžiausiam kietaširdžiui.
Asociatyvinė nuotr.
Asociatyvinė nuotr. / 15min nuotr.

Penktadienį socialiniuose tinkluose juokdario amplua išbandė politologas, vienas judėjimo „Pro Patria“ vadovų Vytautas Sinica.

15min nuotr./Įrašas socialiniame tinkle
15min nuotr./Įrašas socialiniame tinkle

„Jeigu žmogus gali gimti įkalintas ne tos lyties kūne (translytiškumas), neabejotinai gali gimti ir įkalintas ne tos tautybės ir pilietybės kūne, tik tam dar nėra pavadinimo“, – feisbuke dalinasi naują partiją kuriantis Eugenijaus Jovaišos patarėjas Seime.

Įrašą lydi nuotrauka, kurioje matomi trys juodaodžiai vyrai, o virš atvaizdo anglų kalba pasakojama istorija apie 22 metų sudanietį, kuris neva aiškina gimęs neteisingos tautybės. Užuot gimęs vokiečiu, vyras gimė sudaniečiu.

Užrašas prie nuotraukos nėra tikras, o vienu pokštu nušaunami du zuikiai: pašiepiami Europos link keliaujantys imigrantai iš Afrikos bei translyčiai asmenys.

15min nuotr./Įrašo redagavimo istorija
15min nuotr./Įrašo redagavimo istorija

Panašu, kad informuoti savo sekėjus apie tai, kad nuotraukos prierašas yra išgalvotas politologas nusprendė po to, kai vienas komentatorius paprašė nurodyti šaltinį. 94 žmonės paspaudė „patinka“ nežinodami, kad tai – juokelis.

Identiška nuotrauka pastarosiomis dienomis dalinamasi Lenkijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir Jungtinių Valstijų internetiniuose forumuose.

Seniausią įrašą su nuotrauka randame dviprasmiškai vertinamo tinklalapio 4chan.org „politiškai nekorektiškas“ skilties archyve. Įrašas prasideda teiginiu, kad Adolfo Hitlerio įžvalgos apie rasių skirtumus buvo teisingos.

15min nuotr./Nuotrauka tinklalapyje 4chan.org
15min nuotr./Nuotrauka tinklalapyje 4chan.org

Analogiška nuotrauka pasirodė internetinio forumo mixedmartialarts.com temoje, pavadintoje „nuotraukos, skirtos trolinti socialinės teisybės karius“.

Pasirodžius publikacijai, skaitytojas redakcijas atsiuntė nuorodas į šaltinius, įrodančius, kad nuotrauka padaryta 2004 m. Poraštėje po ispanų laikraštyje pasirodžiusiu atvaizdu teigiama, kad 26 vyrai nelegaliai atvyko į vieną Gran Kanarijos salų.

Vikaras norėtų būti italu

Po parlamentinių ambicijų nestokojančio V.Sinicos įrašų užsimezgė šmaikšti diskusija, kurios dalyviai dalinosi įžvalgomis apie žmogaus tapatybę ir savivoką.

„O jei gimsti žmogaus kūne, bet esi vilkas? Vilkams baudžiamosios atsakomybės juk nėra. Išvis jokios nėra... Aš esu vilkas“, – rašė Lidžitos Kolokauskaites profilio savininkas.

„Psichinis ligonis gali pasirinkti viską: lytį, tautybę, orientaciją, specialybę, titulą“, – pastebėjo Dariumi Bee pasivadinusi feisbuko anketa.

15min nuotr./Kunigas Robertas
15min nuotr./Kunigas Robertas

Tuo tarpu Raseinių Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos vikaras, kunigas Robertas Urbonavičius dalinosi savo kasdienybės našta.

„Aš esu gimęs italu, bet įkalintas lietuvio pilietybėje. Labai sunku man“, – išmintimi dalinosi kunigas Robertas.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programoje, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius