Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 21 /14:20

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis Loretai Graužinienei pateikė savo darbų ataskaitą

Švietimo ir mokslo ministras „darbietis“ Dainius Pavalkis pirmadienį Seimo pirmininkei, laikinajai Darbo partijos vadovei Loretai Graužinienei pateikė ataskaitą apie jo vadovaujamos ministerijos atliktus darbus.
Dainius Pavalkis
Dainius Pavalkis / BFL/ Vyginto Skaraičio nuotr.

Seimo pirmininkė savo ruožtu po susitikimo teigė, kad klausimas dėl ministrų galimo atstatydinimo – per ankstyvas.

„Nėra, kur skubėti“, – paklausta, kada apsispręs dėl abejonių sukėlusių ministrų, sakė L.Graužinienė.

„Šnekėjome apie darbus, kuriuos darome ir kuriuos esame suplanavę daryti. Visiems reikia informacijos. Pateikėme, kaip Švietimo ir mokslo ministerija atitinka Vyriausybės programos nuostatas, kas padaryta jas įgyvendinant, kas padaryta, įgyvendinant Darbo partijos programines nuostatas. Tą medžiagą palikome. Manau, kad pirmininkė ir jos aparatas išanalizuos ir turėsime kokias nors išvadas“, – po susitikimo žurnalistams sakė D.Pavalkis.

Jo teigimu, klausimas dėl jo likimo poste nekeltas. Ministras tvirtino su Seimo pirmininke aptaręs švietimo aktualijas.

Jo teigimu, klausimas dėl jo likimo poste nekeltas. Ministras tvirtino su Seimo pirmininke aptaręs švietimo aktualijas.

„Turime, kuo pasigirti – pagaliau sustabdytas finansavimo mažinimas mokykloms dėl mokinių skaičiaus mažėjimo. Tai leis mums išsaugoti gana didelį skaičių mažų mokyklų kaimo vietovėse. Galime pasigirti, kad struktūrizuota gimnazijų tvarka, tai leidžia formuoti vieną gimnazijos klasę mokykloje, bus išsaugotos gimnazijos mažuose miesteliuose. Tai priartins žmonėms mokslą. Taip pat aptartos restruktūrizacijos problemos. Švietimo visuomenė ir koaliciją sudarančios partijos kelia klausimą dėl šalia ministerijos esančių įstaigų veiklos teisingumo, gerumo, efektyvumo. Aptarėme, kaip šitas problemas spręsti“, – vardijo švietimo ir mokslo ministras.

Paklaustas, kokių pageidavimų pareiškė L.Graužinienė, D.Pavalkis tvirtino, kad ji pasiūlė laikytis įstatymų.

„Tai iš tikrųjų yra gerai, kartais nerandame aiškios ribos, kaip bendrauti su Europos socialinio fondo agentūra, nes atsiranda visokių insinuacijų, visokių skirtingų traktavimų“, – sakė ministras.

Jo teigimu, L.Graužinienės išsakytos pastabos ir patarimai, jam, kaip jaunam ministrui, reikalingi.

Parlamento vadovė anksčiau yra teigusi, kad turi abejonių dėl D.Pavalkio bei socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės darbo. Šie ministrai sulaukė kritikos pastarajame Darbo partijos tarybos posėdyje. Jiems turėta priekaištų dėl prasto Vyriausybės programos vykdymo. „Darbiečiai“ tvirtina norintys, kad jų deleguoti ministrai aktyviau inicijuotų ir teiktų su Vyriausybės programos įgyvendinimu susijusius sprendimus.

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius savo ruožtu teigė „darbiečių“ ministrams priekaištų neturįs.

Pagal valdančiųjų partijų susitarimą, Darbo partija į Vyriausybę yra delegavusi keturis ministrus: A.Pabedinskienę – į socialinės apsaugos ir darbo ministres, Vigilijų Jukną – į žemės ūkio ministrus, Dainių Pavalkį – į švietimo ir mokslo ministrus bei Šarūną Birutį – į kultūros ministrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius