-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 04 10

J.Petrauskienė: Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre rasta pažeidimų

15min publikavo keletą žurnalistinių tyrimų apie Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centrą (KMPMC). Prabangūs automobiliai, asmeninėms reikmėms naudojamas nekilnojamasis turtas, fiktyvūs studentų sąrašai. Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė teigia, kad ši informacija bus kruopščiai patikrinta, o kai kurie piktnaudžiavimai matomi jau dabar.
Jurgita Petrauskienė
Jurgita Petrauskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Brangus automobilis pirktas neturint Švietimo ir mokslo ministerijos leidimo, o tai yra būtina įsigyjant nustatytą sumą viršijančią prekę.

Švietimo ir mokslo ministerija šiuo metu atlieka auditą KMPMC. „Pirminiai audito rezultatai kelia klausimų apie profesinio rengimo centro veiklos skaidrumą – ar tikrai tinkamai naudojamos valstybės lėšos, ar jos visos skiriamos mokyklos, o ne jos vadovų gerovei užtikrinti.

Brangus automobilis pirktas neturint Švietimo ir mokslo ministerijos leidimo, o tai yra būtina įsigyjant nustatytą sumą viršijančią prekę.

Taip pat auditorių paprašiau kruopščiai patikrinti 15min skelbiamą informaciją ir papildomai ministerijai pateiktus skundus. Negali likti jokių abejonių“, – sakė ministrė.

15min skaitytojo nuotr./KMPMC visureigis
15min skaitytojo nuotr./KMPMC visureigis

KMPMC automobilį „Volvo XC90“ yra įsigijusi lizingo būdu už 61 tūkst. eurų.

15min yra gavusi KMPMC vadovės Laimutės Anužienės paaiškinimus, kad visi sprendimai priimti laikantis įstatymų ir Valstybės kontrolės pateiktų rekomendacijų.

Redakcija paprašė šios institucijos komentaro, kaip L.Anužienės noras profesinės mokyklos filialą perkelti greta Vilniaus rotušės ir kiti sprendimai atitinka Valstybės kontrolės rekomendacijas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Valstybės kontrolės konferencija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Valstybės kontrolės konferencija

Valstybės kontrolės audito departamento direktorė Rasa Gabrilavičienė teigė, kad rekomendacijų tikslas buvo skaidrinti ES lėšų paskirstymą ir užtikrinti jų efektyvų panaudojimą. Ministerijai buvo pasiūlyta kaip tik atidžiau vertinti skiriamos paramos tikslingumą:

„ŠMM rekomendavome įvertinti papildomos įrangos įsigijimo tikslingumą ir tai, ar ji suteiks galimybių vykdyti mokymo programas. Taip pat siūlėme vertinti, ar renovacijai prašomos lėšos yra pagrįstos.“

Pasak departamento direktorės, ateinančiame ES paramos periode planuojama skirti 49 mln. eurų praktinio mokymo centrų plėtrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius