Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 27

Svilinantį karštį Palangoje pakeitė liūtis: poilsiautojai buvo priversti bėgti iš paplūdimio

Prasidėjus sezono pradžiai ir į Palangą sulėkus poilsiautojams, gamta iškrėtė išdaigą. Iki 17 val. kaitinusią saulę pakeitė audra, todėl poilsiautojai turėjo skubėti iš paplūdimio.
Liūtis Palangoje
Liūtis Palangoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jau 15 val. poilsiautojai Palangoje galėjo stebėti, kaip tolumoje niaukiasi dangus. Gąsdino ir griaustinis, kurį buvo galima girdėti iš tolumos.

Tačiau prieš tai vaizdas Palangos paplūdimyje atrodė taip:

Luko Balandžio / 15min nuotr./Palangos paplūdimys
Luko Balandžio / 15min nuotr./Palangos paplūdimys

Pajūry buvusi 15min žurnalistė stebėjo, kaip išsigandę gamtos žmonės po truputį, per svilinantį karštį judėjo persirengimo būdelių link. O vėliau per įkaitusį smėlį traukė namo.

Lietus Lietuvos kurortą pasiekė apie 17.30 val.

15min primena, kad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo šeštadienį departamentas pranešė, jog nuo 16 val. iki vidurnakčio, pradedant pietvakariniais rajonais, šalyje vietomis kils škvalas, vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s, kai kur iki 24 m/s.

Tokie atmosferiniai reiškiniai susiję su orų kaita. Sausus ir karštus orus lėmęs anticiklonas šeštadienį traukiasi iš Lietuvos. Nuo vidurdienio danguje ėmė sparčiai daugėti baltų kamuolinių debesų. Popietę iš jų daug kur prapliups trumpi lietūs su perkūnija. Kai kur jie bus smarkūs, su perkūnija.

Pirmiausia debesys pradės sparčiau vystytis pietvakarinėje šalies dalyje ir vakarop plis į likusius šalies rajonus. Lietaus turėtų pavykti išvengti šiaurės rytinės Lietuvos dalies gyventojams.

Daugiau apie artimiausių dienų orus skaitykite čia.

Anksčiau skelbta, kad sekmadienio naktį lietūs rims, sklaidysis, tačiau vis dar apsilankys daugelyje rajonų. Kai kur juos lydės perkūnija. Vėjas bus besikeičiančios krypties, nestiprus. Temperatūra pažemės iki 13–18 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną trumpo lietaus debesys formuosis iš naujo. Šįkart jie daugiausia apsilankys rytinėje ir šiaurinėje šalies dalyje. Lietų lydės perkūnija ir smarkesnio vėjo gūsiai. Oras sušils iki 24–27, šiauriniuose rajonuose vietomis – 28–29 laipsnių. Vėsiau bus pajūryje, čia temperatūra pakils tik iki 21–23 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius