Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 13 /12:46

T.Žilinskas žada tęsti reformas policijos sistemoje, dėmesį skirti saugumui

Paskirtasis vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas žada tęsti reformas policijos sistemoje ir skirti didelį dėmesį saugumo užtikrinimui, atsižvelgiant į migracijos krizę ir teroro išpuolius Europoje.
Tomas Žilinskas
Tomas Žilinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Tomas Žilinskas

„Galiu patikinti, kad reformos policijos sistemoje bus tęsiamos“, – po susitikimo su prezidente žurnalistams sakė T.Žilinskas, pridūręs, kad reformos turi būti „gerai apgalvotos ir ne drastiškos“.

Iki šiol ministerijos Viešojo saugumo politikos departamentui vadovavęs T.Žilinskas sakė esąs pasirengęs vykdyti Vyriausybės programą ir prezidentės iškeltus uždavinius.

„Prezidentė suformulavo profesionalias užduotis užtikrinti valstybės ir visuomenės saugumą, matant, kokie įvykiai įvyko Paryžiuje ir Briuselyje, matant, kokia situacija yra su migracija. Mano tikslas, kad tarnybos būtų pasirengusios sureaguoti į iššūkius“, – kalbėjo paskirtasis ministras.

Jis teigė besitikintis susitarti su sveikatos apsaugos ministru Juru Požela dėl greitosios medicinos pagalbos pajėgų valdymo Bendrajame pagalbos centre.

38 metų T.Žilinskas pabrėžė esąs nepartinis ir žadėjo būti nepriklausomas nuo jį delegavusios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos. Jis sakė nedalyvausiantis Seimo rinkimuose ir teigė neketinantis keisti viceministrų.

Paprašytas pakomentuoti viešojoje erdvėje skelbiamas prielaidas, kad jis iš tiesų yra Prezidentūros pasiūlytas vidaus reikalų ministras, T.Žilinskas sakė: „Aš esu Prezidentūros toks pats kandidatas, kaip ir buvęs ministras (S.Skvernelis)“.

Būsimasis ministras teigė, kad „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas praėjusį šeštadienį telefonu jam pasiūlė tapti Vidaus reikalų ministerijos vadovu.

Jis pripažino, kad buvęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis yra jo dukros krikštatėvis.

„Giminystės ryšių (su R.Palaičiu), galiu atvirai ir nuoširdžiai pasakyti, nėra jokių. Neturiu jokio sūnaus, turiu vieną vienintelę nuostabią dukrą ir taip, R.Palaitis yra mano dukros krikštatėvis“, – sakė T.Žilinskas.

T.Žilinskas vidaus reikalų ministro pareigose pakeis Saulių Skvernelį, kuris atstatydintas, kai paskelbė apie planus Seimo rinkimuose dalyvauti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius