-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 22

Taivano delegacija tęsia vizitą Lietuvoje

Lietuvoje besilankanti Taivano pareigūnų, verslininkų ir mokslininkų delegacija antradienį tęsia vizitą šalyje – ji lankysis Fizinių ir technologijos mokslų centre, Vilniaus universitete, suplanuotas susitikimas Seime.
Taivano vėliava
Taivano vėliava / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.
Temos: 1 Taivanas

Delegacija dalyvaus seminare apie talentus ir technologijas, o Lietuvos mokslų akademijoje – apie tiekimo grandines ir rinkas.

Taivaniečių verslo delegacija susitiks su Seimo ryšių su Taivano tarpparlamentine grupe. Susitikimo metu bus pristatomos investicijų Lietuvoje galimybės aukštųjų technologijų srityje bei platesnis Lietuvos ir Taivano aukštųjų technologijų bendradarbiavimas.

Pirmadienį taivaniečiai susitiko su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite, lankėsi daiktų interneto prietaisų gamintojos „Teltonika“ gamykloje, Fizinių ir technologijos mokslų centro lazerinių technologijų klasteryje, lazerių gamybos įmonėse „Ekspla“, „Light Conversion“, „Eksma“.

Taivanas vasarį Vilniuje atidarė bendrą puslaidininkių ir jų medžiagų mokslo centrą, padėsiantį įgyvendinti tiksliųjų mašinų ir puslaidininkių pramonės projektus.

Taivano atstovai sausį pranešė, kad artimiausiu metu pasiūlys 1 mlrd. JAV dolerių paskolų fondą bendriems Lietuvos ir Taivano verslo projektams, be to, jis žadėjo įsteigti 200 mln. JAV dolerių fondą, skirtą investicijoms į Lietuvos pramonę.

Pernai rudenį Vilniuje atidarius Taivaniečių atstovybę, Kinija tokius veiksmus palaikė bandymu veikti kaip nepriklausomai valstybei, nors salą ji laiko nedalomos Kinijos dalimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius