-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 10 27

Taivano ir Lietuvos mokslo įstaigos pasirašė sutartis dėl bendradarbiavimo mokslo srityje

Trečiadienį Vilniuje viešint Taivano verslo delegacijai, pasirašyti susitarimai tarp Lietuvos ir Taivano universitetų bei tyrimų centrų.
Mokslas
Mokslas / 123RF.com nuotr.

Kaip informavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, pasirašytas tarpusavio supratimo memorandumas tarp Taivano nacionalinio Sun Yat-Sen universiteto ir trijų Lietuvos universitetų – Vilniaus universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto ir Kauno technologijų universiteto dėl dalyvavimo bendroje Taivano ir Lietuvos puslaidininkių talentų ir tyrimų programoje.

Taip pat patvirtintas tarpusavio supratimo memorandumas tarp minėto Taivano universiteto Kristalų tyrimo centro ir Lietuvos Valstybinis mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologinių mokslų centro.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė priminė, kad dar prieš 22 metus buvo pasirašytas susitarimas tarp tuometinės Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijos bei Taivano mokslo tarybos – tai, pasak ministrės, sudarė galimybę Lietuvos ir Taivano mokslininkams bendradarbiauti mokslo srityje, dalyvauti bendruose mokslinių tyrimų projektuose, rasti patikimų bendradarbiavimo partnerių.

„Nuo 2002 metų jau yra finansuotas 51 trimetis projektas. Šiandien pasirašyti susitarimai rodo, kad dvi šalys mato galimybes ir turi norą toliau dalintis gerąja patirtimi mokslo ir technologijų srityje, kartu siekti ambicingų tikslų“, – sakė J.Šiugždinienė.

Susitarimas dėl Taivano ir Lietuvos puslaidininkių talentų ir tyrimų programos leis Lietuvos puslaidininkių fizikos sritie studentams vykti tobulintis į Sun Yat-Sen universitetą. Tikimasi, kad ateityje susitarimo šalims atsivers galimybė kartu vykdyti bendrus tyrimus šioje srityje ir kurti inovatyvius produktus Lietuvos ir Taivano pramonės įmonėms.

Trijų dienų vizito metu Azijos šalies verslininkai ir oficialūs pareigūnai taip pat dalyvaus Lietuvos ir Taivano prekybos ir investicijų forume, lankysis Lietuvos įmonėse, pasirašys bendradarbiavimo susitarimus su Lietuvos organizacijomis bei bendrovėmis.

Delegacijos vizito metu pristatyti planai dar šiemet atverti Taivano ekonominę atstovybę Vilniuje, Lietuva savo atstovybę Taivane ketina įkurti kitų metų pradžioje. Tai kelia Kinijos, protestuojančios dėl Taivano mėginimų veikti kaip nepriklausomai valstybei, pasipiktinimą.

Kilus diplomatiniam konfliktui, Kinija vasarą atšaukė savo ambasadorių Lietuvai ir nurodė šaliai padaryti tą patį. Lietuvos verslininkai pastebi, kad dėl šio konflikto prekyba su Kinija gerokai apsunko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius