Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 20

Tarnyboje žuvusio pareigūno šeimos nariams bus išmokėta 10 metų atlyginimo dydžio kompensacija

Nužudyto Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūno Liudo Šimkaus šeimai bus išmokėta 102 614,40 eurų dydžio kompensacija, pranešė Policijos departamentas.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kompensacija bus išmokėta žuvusio pareigūno šeimos nariams (žmonai, tėvams ir 2 vaikams) lygiomis dalimis.

Policijos generalinio komisaro sprendimu, kompensacija bus išmokėta iki šių metų pabaigos.

Vidaus tarnybos statutas numato, kad kompensacija mokama tais atvejais, kai pareigūnas žūsta ar yra sužalojamas (susižaloja) tarnybinių pareigų vykdymo metu, jei tarnybinių pareigų vykdymas susijęs su padidėjusiu pavojumi pareigūnų gyvybei ar sveikatai, arba yra nužudomas, jo sveikata yra sutrikdoma dėl tarnybinių pareigų vykdymo ar pareigūno statuso.

Įstatymas numato 120 mėnesių vidutinio darbo užmokesčio kompensaciją pareigūno šeimai, kuri išmokama per vienerius metus nuo pareigūno mirties.

Apibendrinus nelaimingo atsitikimo tyrimo metu surinktus faktinius duomenis, nustatyta, jog rugpjūčio 12 dieną apie 18.10 val. Telšių aps. VPK Kelių policijos skyriaus kelių patrulių būrio vyriausiasis patrulis Liudas Šimkus sulaikant asmenį sulaukė pasipriešinimo, ko pasekoje tarnybos metu, vykdant policijos pareigūno funkcijas buvo mirtinai sužalotas.

Konstatuotina, jog pareigūno vykdomų tarnybinių pareigų atlikimas buvo susijęs su padidėjusiu pavojumi ar padidėjusia rizika jo gyvybei ar sveikatai. Tarp atliktų pareigų ir pareigūno mirties yra priežastinis ryšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius