Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 29 /12:00

Tarp J.Narkevičiaus prioritetų – žvyrkelių asfaltavimas, transporto lengvatos šeimoms

Naujasis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, jog pirmieji jo darbai bus aiškintis situaciją dėl žvyrkelių asfaltavimo, taip pat rengtis kuo greičiau įvesti transporto lengvatas šeimoms.
Saulius Skvernelis, Jaroslavas Narkevičius
Saulius Skvernelis, Jaroslavas Narkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Darbus ir prioritetus su premjeru Sauliumi Skverneliu ketvirtadienį aptaręs ministras žurnalistams teigė, kad pirmenybę teiks gilinimuisi į strateginius srities projektus, mobilumo paketą, ir „ypač žvyrkelių asfaltavimui“.

„Šiandien, rytoj susitinku su kelininkais, geležinkeliečiais, su uosto direkcija. Šiandien turiu susitikimą, kalbėsime ir apie žvyrkelių, ir apie organizavimo darbą inspekcijos, kontrolės vykdymą būtent kelių tematika“, – žurnalistams po susitikimo sakė jis.

J.Narkevičiaus pirmtakas Rokas Masiulis sulaukė jį delegavusių „valstiečių“ kritikos dėl pernelyg lėtai asfaltuojamų žvyrkelių. J.Narkevičius sako dar nespėjęs įvertinti, kiek ši kritika buvo pagrįsta.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rokas Masiulis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rokas Masiulis

Jis taip pat pabrėžė, kad nuo rugsėjo startuojant Šeimos kortelės iniciatyvai, su Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovais ir kitomis institucijomis kalbėsis apie konkretesnes galimybes taikyti transporto lengvatas daugiavaikėms ar neįgalius vaikus auginančioms šeimoms dar šiemet.

„Šiandien su Lietuvos automobilių kelių direkcija ir su kitais kalbuosi apie konkretumus. Nėra numatyto rezervo, lėšų lengvatoms – dabar dirbu šiuo klausimu. Stengsimės, kad ir geležinkelis, ir kelių transportas galėtų turėti tokias galimybes“, – sakė J.Narkevičius.

Anot ministro, lengvatoms reikėtų apie 5 mln. eurų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Pristatytos Šeimos kortelės nuolaidos ir partneriai
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Pristatytos Šeimos kortelės nuolaidos ir partneriai

„Siekiame, kad ta galimybė (lengvatų – BNS) būtų iki sausio. Bet tikimybė yra maža (...). Ruošiame pasiūlymus biudžetui, ta tema dirbame. Premjero palaikymas yra – ne tik palaikymas, bet ir užduotis spręsti tą temą, nes ji patvirtinta Seime, Vyriausybės programoje“, – tikino jis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, iš viso prašymus jau užpildė 6600 gausių arba neįgalius vaikus prižiūrinčių šeimų, joms įvairias nuolaidas teisk 17 įmonių, tarp jų – prekybos centrai „Maxima“, „Rimi“, „Vichy“ vandens parkas, „Litexpo“ parodų rūmai.

Kalbėdamas apie politinę komandą, J.Narkevičius sako, kad ketvirtadienį darbą pradeda viceministras Vladislavas Kondratovičius.

Ministerijos kancleriu turėtų būti paskirtas buvęs kelių policijos vadovas Gintaras Aliksandravičius, ministerijoje šiuo metu dirbantis patarėju kelių ir oro transporto saugos klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius