Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 27

Tarp kandidatų į ministrus – du milijonieriai

Tik du viešai įvardyti kandidatai į ministrus – socialdemokratas Vytenis Andriukaitis ir „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis – turi turto už daugiau kaip milijoną litų. Pusę milijono litų viršijantis skaičius – taip pat retenybė. O mažiausiai per savo politinę karjerą užgyveno pretendentas į teisingumo ministrus, socdemas Julius Sabatauskas, praneša portalas Delfi.lt.
Vytenis Andriukaitis ir Remigijus Žemaitaitis
Vytenis Andriukaitis ir Remigijus Žemaitaitis / BFL nuotr.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais duomenimis, daugumos pretendentų į ministrus metinės pajamos panašios ir svyruoja tarp maždaug 90–110 tūkst. Lt. Priežastis paprasta – dauguma į ministrus pretenduojančių politikų dirbo ankstesnės kadencijos Seime ir kitų su darbo santykiais susijusių pajamų, išskyrus Seimo nario algą, gauti negalėjo.

Mažiausiai gyventojų pajamų mokesčio (GPM) valstybei sumokėjo kitas pretendentas į teisingumo ministrus – Juozas Bernatonis. Tiesa, jis deklaravo ir mažiausias pajamas. O kukliausiu sumokėto GPM ir gautų pajamų santykiu gali pasigirti socdemų kandidatas į finansų ministrus Rimantas Šadžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius