-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 08

Tarša besiskundžiantys klaipėdiečiai tikrintojų nesulaukė: „Karantinas“

Klaipėdiečiai, nuo savaitgalio kenčiantys dėl padidėjusios taršos iš uosto teritorijos, buvo priblokšti išgirdę, kad dėl karantino tikrinimų gali ir nebūti.
Klaipėdos centre, Vitės kvartale, gyvenantys žmonės vėl kenčia nuo taršos: prieš kelerius metus buvusi aštri problema vėl ėmė varginti žmones.
Klaipėdos centre, Vitės kvartale, gyvenantys žmonės vėl kenčia nuo taršos: prieš kelerius metus buvusi aštri problema vėl ėmė varginti žmones. / 15min skaitytojo nuotr.

Praėjusį savaitgalį Klaipėdos centre, Vitės kvartale, gyventojai vėl kentėjo nuo pasidėjusios taršos. Langus, palanges nusėjo suodžius primenantys teršalai. Tarša priminė prieš kelerius metus klaipėdiečius itin piktinusį faktą, kai paaiškėjo, kad į jų namus patenka kietosios dalelės iš Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos KLASCO, kur vykdoma atvira krova miesto centre.

Bendrovės atstovai patikino, kad šį kartą krova vyko kaip vykusi, tačiau jie negalėjo stebėti aplinkos monitoringo duomenų, gaunamų iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos stotelės.

Dėl taršos klaipėdiečiai kreipėsi ir į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą. Tačiau jų atsakymas pribloškė dar labiau. Gautas oficialus lakoniškas atsakymas į skundus, jog šiuo metu dėl karantino yra priimtas sprendimas atidėti planines ir neplanines ūkio subjektų priežiūros vykdymus.

„Klaipėdos departamentas, atsižvelgdamas į tai, kas išdėstyta, informavo pareiškėjus, kad jų skundai dėl gyvenamosios aplinkos oro taršos pagal kompetenciją bus nagrinėjami pasibaigus karantino laikotarpiui“, – 15min atsakė Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė.

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos taip pat informavo, kad dėl karantino planiniai įmonių patikrinimai nukelti. Nedelsiant bus reaguojama į avarijas ir skubius incidentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius