Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 01

Taryba palaimino sutartį su Krepšinio federacija

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto taryba pritarė pakoreguotai ir gerokai sutrumpintai sutarčiai, kurią pateikė Lietuvos krepšinio federacija (LKF) dėl Europos krepšinio čempionato pogrupio varžybų organizavimo Klaipėdoje sąlygų.
Klaipėdos arena sparčiai stiebiasi į viršų.
Klaipėdos arena sparčiai stiebiasi į viršų. / J.Andriejauskaitės nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Tarybai pateikta bendradarbiavimo sutartis, į kurią įtraukti ir finansiniai įsipareigojimai. Ši sutartis buvo sutrumpinta ir suderinta mažesne apimtimi, iš jos išbraukti ir savivaldybei priskirti bei lakoniškai apibūdinti įsipareigojimai.

Sutartimi numatyta, kad miesto įsipareigojimai 2011-aisiais organizuojamam Europos krepšinio čempionatui gali siekti apie 1 milijoną litų. Vien reklamos kampanija miestui atsieis 300 tūks. litų, miesto biudžeto lėšomis bus finansuojamos akredituotų asmenų kelionės į čempionato renginius arenoje. Tačiau, pasak mero pavaduotojos Juditos Simonavičiūtės, per krepšinio čempionatą uostamiesčiui pasitaikys gera proga pasireklamuoti ir gauti ekonominės naudos iš turistų.

Kol tikslios išlaidos nepatvirtintos, suderėta, kad LKF iki gruodžio mėnesį pateiks visus kiekius ir preliminarias kainas. Jas skaičiuoja įkurta speciali darbo grupė. „Sunku ką nors spręsti, kai arena dar statoma ir be įrangos. Arenos operatorius įvertino, ką bus galima naudoti ir pasibaigus čempionatui. Tokios įrangos bus 30 procentų“, – sakė J.Simonavičiūtė.

Koncesijos sutartimi tarp uostamiesčio savivaldybės ir daugiafunkcės arenos operatoriaus numatoma, kad 4 dienos miestui organizuoti renginius bus nemokamos. Jei prireiks, areną bus galima nuomotis papildomai arba  avansu išskaičiuojant iš kitų metų dienų skaičiaus. Ši sutartis, anot vicemerės, geresnė nei Alytaus ar Šiaulių, nes nusiderėta iki nulinio koncesijos mokesčio, tuo tarpu Šiauliai už savo arenos nuomą mokės 800 tūkst. litų per metus. Klaipėdoje ketinama iš arenos operatoriaus pirkti nuomos paslaugą ir mokėti vienkartinį mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius