Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 05 27 /12:27

Eidintuose kaimynus iššaudęs ir nusišovęs vyras paleido keletą šūvių ir į pareigūnus

Policija tiria šeštadienį Tauragės rajone įvykusios tragedijos, kai vyras nušovė du žmones ir mirtinai susižalojo pats, aplinkybes. Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad vienas iš nušautųjų yra Latvijos pilietis, o įtariamas žudikas paleido šūvius ir į atvykusius policijos pareigūnus.
Pranas Kenstavičius nusišovė savo namo sode.
Pranas Kenstavičius nusižudė savo namo sode. / 15min nuotr.

„Atvykus pareigūnams į juos buvo paleisti du šūviai. Pareigūnams pareikalavus padėti ginklą, įtariamasis jį nukreipė į save ir nusišovė“, – teigė R. Matonis.

„Šiuo metu vyksta liudytojų apklausa, paskiriamos ekspertizės ir prasidės tyrimas, kuris truks ilgai“, – pridūrė policijos atstovas.

Nelaimė Eidintų kaime įvyko šeštadienį vakare, apie 19 valandą. 1949 metais gimęs Pranas Kenstavičius iš legaliai laikomo ginklo „Glock-17“ nušovė kaimystėje gyvenančią 1938 metais gimusią moterį ir pas ją besilankantį 1961 metais gimusį vyrą. Įtariamojo ir jo aukų giminystės ryšiai nesiejo, nužudytas Latvijos pilietis yra nužudytosios žentas.

Namuose rasti dar du ginklai

P.Kenstavičius pernai dirbo prekybos centro „Lidl“ apsaugoje. Policijos duomenimis, pastaruosius 2 metus dėl jo elgesio pareiškimų negauta, neteistas. Vyro namuose rasti ir paimti lygiavamzdis šautuvas bei pneumatinis šautuvas.

Eidintų kaimo bendruomenės pirmininkė Vaida Laugalienė teigia apie pusę aštuonių vakaro išgirdusi šūvius. Jų buvo labai daug – gal apie dvidešimt.

Pirmininkė sako, kad P.Kenstavičius su kaimynais, švelniai tariant, nesutardavo. Šeštadienį P.Kenstavičius visą dieną vartojo alkoholį.

Neseniai buvo grįžęs iš kelionės po šiltus kraštus. Jis buvo pasiturintis žmogus ir, anot kaimynų, nieko jam netrūko. Tik labai retas kaimynas jam įtikdavo – beveik su visais konfliktavo.

Seniūnė pamena, kad P.Kenstavičiaus artimieji kadaise prašė jos parašyti charakteristiką. Tokios paprastai reikia, norint gauti leidimą ginklui.

Išgėręs yra viešai primušęs kaimynę

Moteris ir vyras, kuriuos jis nušovė – vieni artimiausių kaimynų ir patys nekenčiamiausi. Jų kiemus skiria tik siauras takelis. Stebuklas, kad pas moterį tą dieną neviešėjo anūkai ir proanūkiai. Aukų galėjo būti žymiai daugiau.

Žiaurios lemties išvengė ir nužudytos moters dukra, kuri buvo ir nužudyto vyro iš Latvijos gyvenimo draugė. Ji, pasak kaimynų, vos prieš porą dienų išvyko į Vokietiją dirbti senukų slaugytoja.

P.Kenstavičius į Eidintus atsikėlė išėjęs į pensiją. Vyras iki tol vadovavo firmai, kurią perdavė savo vaikams. Kaime jų sodyba buvo labai prižiūrėta. Iš pažiūros inteligentiškas aukštuomenės žmogus išgėręs tapdavo visiškai nenuspėjamas.

Prieš porą metų jis per kaimo šventę, būdamas jau gerokai išgėręs, trenkė į veidą kitai kaimynei be jokios priežasties. Tuomet buvo iškviesta policija.

P.Kenstavičius iš tiesų jautė neapykantą sušaudytiems kaimynams ir ją nuolat demonstruodavo. Niekindavo ir tuos, kurie bendrauja su nekenčiamais kaimynais. Vietiniai teigia, kad jis neblaivus vaikščiojo po kaimą ir ieškojo žmonos, Kaime ne vienas žinojo, kad P.Kenstavičius turi ginklą.

Smurtas: kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Policijos komisariatai
Tel.: 112
LR Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga
Nemokama linija:
Tel.: 8 800 01230, 8 5 210 7176
Savivaldybių Vaiko teisių apsaugos tarnybos skyriai
Vilniuje:
Tel.: 8 5 211 2023, 8 5 211 2567
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius