Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 04

Tauragės bažnyčią remontuos iš parapijiečių aukų: reikės kelių tūkstančių eurų

Byrantį Tauragės katalikų bažnyčios fasadą parapija remontuos savo lėšomis. Tauragės parapijos klebonas Vytautas Gedvainis žada bažnyčią suremontuoti jau šį mėnesį. Lėšos remontui bus naudojamos iš parapijiečių aukų.
Klebonas Vytautas Gedvainis žada, kad bažnyčios fasadas bus suremontuotas jau šį mėnesį
Klebonas Vytautas Gedvainis žada, kad bažnyčios fasadas bus suremontuotas jau šį mėnesį / Daivos Žebelienės nuotr.

Jau keletą mėnesių Tauragės katalikų bažnyčia tikinčiuosius pasitinka aptrupėjusiu fasadu. Tikintiesiems šis vaizdas nemalonus. Viena pagyvenusi moteris „Tauragės kurjeriui“ net pranešė, kad nuo bažnyčios fasado byrantis tinkas vos neužkrito jai ant galvos. Žmonės klausia – kada bažnyčia bus suremontuota, ar jai padės savivaldybė? Juk pastatas ne eilinis ir parapijai savarankiškai atlikti tokį remontą būtų sudėtinga.

Kaip „Tauragės kurjerį“ informavo savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Aivaras Preikšaitis, Tauragės rajono savivaldybė dėl Švč. Trejybės bažnyčios situacijos raštu kreipėsi į darbus vykdžiusią įmonę, tačiau atsakymo dar negavo.

„Artimiausiu metu pakartotinai bus kreipiamasi dėl susidariusios padėties sprendimo“, – pranešė A.Preikšaitis.

Tačiau Tauragės Švč. Trejybės parapijos klebonas Vytautas Gedvainis sako savivaldybės sprendimo nelauksiąs. Esą jau susitarė su aukštalipių įmone, kuri suremontuos bažnyčią. Lėšas remontui parapija naudos savo, tai yra, suaukotas tikinčiųjų.

„Savivaldybė mums skyrė kiek daugiau nei 4000 eurų, tačiau ne fasado remontui, o šildymo sistemai taisyti. Su grindų šildymu kilo problemų. Dar beveik 5000 eurų gavome Dauglaukio bažnyčios šventoriui tvarkyti. Bet šitų lėšų fasado remontui skirti negalime. Byrantis tinkas – jau parapijos reikalas. Pinigų šiam reikalui teks rasti. Kaip gi nerasi, žmonės juk geri“, – sakė klebonas.

Klebonas sako dar neskaičiavęs, kiek lėšų prireiks remontui, tačiau jis nemano, kad tai bus dideli pinigai, užteksią kelių tūkstančių eurų. Klebonas žada, kad remontas bus atliktas liepą. Bažnyčios tinkas nubyrėjo dėl galimai nekokybiškai prieš kelerius metus atliktų darbų, teigiama, kad per plyšius tekėjo lietaus vanduo, todėl tinkas ir sudrėko.

Gali būti, kad visi šie remonto darbai kris jau ant kito parapijos „šeimininko“ pečių, mat pasklido kalbos, jog klebonas V.Gedvainis palieka Tauragės parapiją. „Tauragės kurjerio“ paklaustas, ar tikrai, klebonas šios informacijos nei paneigė, nei patvirtino. Esą jei žmonės taip kalba, jų ir reikėtų to klausti, o jis iš vyskupo jokio sprendimo nesulaukęs.

„Tik vyskupas tai žino“, – mįslingai kalbėjo V.Gedvainis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius