-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 17

Tauragės daugiabučių gyventojai nusigando: įtaria, kad kiemas virs gatve

Daugiabučių kiemuose Tauragės Vytauto gatvėje verda darbai – pjaunami seni medžiai, tiesiamos naujos šilumos trasos, ruošiamasi asfaltuoti. Iš pirmo žvilgsnio lyg ir viskas gražu. Ledai pajudėjo – duobėti ir neišvažiuojami kiemai pradėti tvarkyti. Tačiau šiuose namuose gyvenantys žmonės mano kiek kitaip. Nutiesus asfaltą, daugiabučiai, jų nuomone, taps tarsi įkalinti – tarp trijų gatvių, mat jų kiemai bus paversti pravažiavimu, vairuotojams padėsiančiu išvengti šviesoforų sankryžos Vytauto bei Dariaus ir Girėno gatvių sankryžoje.
Vytauto g. 62 namo gyventojai baiminasi, kad po aikštelių renovacijos jie nebeturės savo kiemo
Vytauto g. 62 namo gyventojai baiminasi, kad po aikštelių renovacijos jie nebeturės savo kiemo / Ramunės Ramanauskienės nuotr.

Pažadėjo, kad į norus atsižvelgs

Dar šių metų sausį keturiolika Vytauto g. 62 namo gyventojų raštu kreipėsi į Tauragės rajono savivaldybės administraciją, tiksliau, į merą Sigitą Mičiulį prašydami pagalbos dėl, jų nuomone, numatomo neteisingo plano, „kuris įteisintų laisvą mašinų privažiavimą ar tiesiog gatvės atidarymą per mūsų namo kiemą“, – taip rašoma kreipimesi į rajono vadovą.

Rašte merui žmonės stebisi tokiu projektu – jiems atrodo, kad išvažiavimas iš Vytauto gatvės per daugiabučių kiemus į Dariaus ir Girėno gatvę rengiamas tik tam, kad vairuotojai galėtų išvengti visai netoli esančios šviesoforais reguliuojamos sankryžos.

„Kiemai bus paversti judria gatve. Neteksime savo kiemo erdvių. Jau dabar nebėra relaksacinės zonos, kur gyventojai galėtų laisvai pailsėti, vaikai pažaisti. Nėra kur džiovinti skalbinių, šiukšliadėžės stovi po langais“, – namo gyventojai rašė merui.

Jie mano, kad tokios gatvės atidarymas nesuteiks saugumo nei pėstiesiems, nei vairuotojams, o visas projektas pridarys tik dar daugiau problemų. Gyventojai valdžią perspėja, kad, neatsižvelgus į jų pageidavimus, jie protestuos ir kovos už savo teises.

Į gyventojų surašytą raštą tuomet, dar vasario mėnesį, atsakė ne meras, o savivaldybės administracijos direktorius Modestas Petraitis. Jis žmones informavo, kad atliekant automobilių stovėjimo aikštelės ir privažiavimo prie Vytauto g. 62 namo projektavimo darbus bus atsižvelgta į gyventojų pageidavimus.

Tauragės garbės pilietė: „O kam priklausom mes?“

Tačiau kai įsibėgėjo kiemų remonto darbai, jokio „atsižvelgimo“ į jų pageidavimus gyventojai sako neįžvelgiantys. Į „Tauragės kurjerio“ redakciją atskubėjusi Vytauto g. 62 namo gyventoja, Tauragės garbės pilietė Valerija Bumbulienė tiesiog liete liejo pyktį, kad savo pažadų valdininkai nesilaiko.

„Jau nekalbu apie tai, kad iškasinėję mūsų kiemą darbininkai nepaliko jokio priėjimo. Kai tai jiems pasakiau, užmetė lentelę ant iškasto griovio. Bet tai dar ne bėda. Didžiausia bėda, kad po remonto gyvensime beveik viduryje gatvės, apie išėjimą į kiemą net kalbos nebėra, mašinos čia važiuos ištisai, norėdamos išvengti šviesoforu reguliuojamos sankryžos“, – kalbėjo V.Bumbulienė.

Į gyventojų surašytą raštą tuomet, dar vasario mėnesį, atsakė ne meras, o savivaldybės administracijos direktorius Modestas Petraitis.

Moters teigimu, šiame name daugiausiai gyvena seni žmonės. Jai pačiai jau 89-eri. Norėtųsi išeiti į kiemą, prisėsti ant suoliuko, skalbinius padžiauti, mat ne visi šio namo gyventojai turi balkonus, bet tokios galimybės nebeliks.

"Aš kalbėjausi su savivaldybės atstovais, tačiau man buvo atkirsta, kad žemė greta mūsų namo ir po mūsų namu mums nepriklauso, todėl niekas mūsų nuomonės ir neklausia. O kam priklausom mes? Irgi niekam, mes niekam nereikalingi, svarbu verslo interesai, kad tik verslininkams, šioje vietoje turintiems savo įstaigas, būtų patogu", – piktinosi Tauragės garbės pilietė.

Pastatys betoninius vazonus

Deja, susisiekti su gyventojams pažadėjusiu į jų pageidavimus atsižvelgti savivaldybės administracijos direktoriumi Modestu Petraičiu jo tarnybinio telefono numeriu kaip visada nepavyko. Į žurnalistų skambučius jis neatsiliepia.

Savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Aivaras Preikšaitis kalbėtis atsisakė. Per savivaldybės atstovę spaudai Vytautę Čėsnaitę atsiuntė štai tokį atsakymą: „Atsižvelgiant į gyventojų prašymus buvo organizuojamas susirinkimas su namo atstovais ir nuspręsta dalinai atsižvelgti į jų prašymus. Nuspręsta įrengti kvartalo sužiedinimą taip išsprendžiant policijos, gaisrinės, greitosios pagalbos ir kitų spec. tarnybų patekimą į šį gyvenamąjį kvartalą. Tačiau atsižvelgta ir į gyventojų nuomonę, nuspręsta ant įrengiamo pravažiavimo įrengti betoninius vazonus, taip apribojant eismą ir neleidžiant šiuo metu ten niekam važiuoti. Kiemas liks toks koks ir buvo, tik bus sutvarkytas gerbūvis, danga, želdynai, įrengta lietaus vandens surinkimo sistema“.

Ką reiškia „neleidžiant šiuo metu ten niekam važiuoti“, taip ir liko neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius