Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 28

Tauragės rajone ūkininkas žiauriai elgėsi su savo gyvūnais

Gavę gyventojų pranešimą apie netinkamai laikomus ūkinius gyvūnus, Tauragės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai kartu su Tauragės rajono savivaldybės atstovais apsilankė Lauksargių (Lauksargių sen., Tauragės r.) gyventojo ūkyje.
Karvės
Karvės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešime buvo teigiama, kad ūkininkas laiko daug galvijų, šeria juos prastais pašarais, muša, galvijai dėl nepriežiūros kenčia, yra sergančių, kuriems nesuteikiama veterinarinė pagalba, jie kankinami, gaišta.

Galvijai buvo laikomi netinkamomis sąlygomis – sugrūsti pastatuose, kuriuose seniai valytas mėšlas, pilna įvairių rakandų ir šiukšlių. Dalis galvijų buvo neženklinti. Kieme mėtėsi galvijų gaišenų dalys.

Pranešime nurodyti faktai pasitvirtino. Laikymo vietoje patikrinimo metu rasti 33 įvairaus amžiaus galvijai ir 2 šiais metais nedeklaruotos kiaulės. Trys galvijai buvo labai blogos sveikatos būklės, jau nepasikeliantys. Dauguma gyvulių buvo blogai įmitę, kai kurie išplikę.

Galvijai buvo laikomi netinkamomis sąlygomis – sugrūsti pastatuose, kuriuose seniai valytas mėšlas, pilna įvairių rakandų ir šiukšlių. Dalis galvijų buvo neženklinti. Kieme mėtėsi galvijų gaišenų dalys. Nors laikytojas turėjo šieno, jis buvo supelijęs ir šėrimui nebetinkamas.

„Savininkas įpareigotas pasirūpinti tinkamais pašarais, taip pat pasikviesti privatų veterinarijos gydytoją, kad apžiūrėtų gyvulius. Norime padėkoti neabejingiems gyventojams, pranešusiems apie šį atvejį“, – pranešime cituojamas Tauragės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Kęstutis Patašius.

Dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir neatidėliotinų priemonių taikymo šiame ūkyje Tauragės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nedelsiant raštu kreipėsi į policijos komisariatą ir į Tauragės rajono savivaldybės administraciją su siūlymu pradėti ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius