-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 15

Tautininkų sąjungos pirmininku išrinktas Sakalas Gorodeckis

Neparlamentinės Tautininkų sąjungos pirmininku šeštadienį vykusiame suvažiavime išrinktas verslo vadybos konsultantas, Užupio respublikos „premjeru“ prisistatantis Sakalas Gorodeckis.
Sakalas Gorodeckis
Sakalas Gorodeckis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Sąjungos moto ir devizas – tautos jėga vienybėje, tai tikslas paprastas – būti ne skaldančia, o vienijančia jėga. Būdami grynai tautiška partija, mūsų tikslas, kad mes politinių partijų spektre būtume lietuvybės gynybos ir išlaikymo fronto smaigaly-, – BNS sakė S.Gorodeckis. Jis iki šiol buvo Tautininkų sąjungos iždininku.

Iš viso partijos pirmininko rinkimuose varžėsi trys kandidatai – be S.Gorodeckio taip pat kandidatavo Kelmės rajono ūkininkas Marijus Čekavičius bei verslininkas Petras Pareigis.

Į partijos pirmininko postą buvo iškeltas ir buvęs Seimo narys psichologas Gediminas Navaitis, tačiau suvažiavimo metu jis nebuvo išrinktas į partijos tarybą, tad, pagal partijos įstatus, nebūdamas tarybos nariu negalėjo pretenduoti ir į partijos vairą.

Pastaruosius metus Tautininkų sąjungai vadovavo Kovo 11-osios Akto signataras Audrius Rudys.

Anot S.Gorodeckio, Tautininkų sąjungai pasiekti geresnių rezultatų rinkimuose trukdė tai, kad nemažai šios partijos žmonių labiau orientavosi ne į politinį veikimą, o kultūrinę, visuomeninę veiklą.

„Dalis žmonių buvo idealistai ir altruistai ir jie daugiau rūpinosi, kad tautiškumo idealai, motyvai būtų realizuoti ne vien per politinę prizmę, bet per kultūrinę, visuomeninę ir kitą veiklą. Tada gaudavosi, kad tie žmonės tiesiog ne vien fokusuodavosi politinei veiklai, kaip kad kitų partijų veiklos yra organizuotos“, – sakė S.Gorodeckis.

„Manau, kad yra didžiulė problema, kad apie tautininkus kuriami stereotipai. Mūsų tikslas, nėra kovoti su savo stereotipais, o kurti savo stiprią tapatybę, kad mus skirtų, atpažintų. Turim tokių (stereotipų), kad čia naciai ar dar kažkas, kai paklausiam konkrečiai, tada faktų nebelieka“, – kalbėjo sąjungos pirmininkas.

Anot jo, Tautininkų sąjunga šiuo metu kalbasi su keliom partijom dėl galimo jungimosi, viena tokių – Biržų mero eksparlamentaro Valdemaro Valkiūno vadovaujama Respublikonų partija.

J.Panka: žengtas didelis žingsnis atgal

Buvęs Tautininkų sąjungos vadovas Julius Panka sako, jog šeštadienį įvykusios suvažiavimo rezultatai reiškia „didelį žingsnį atgal“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Julius Panka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Julius Panka

„Tarybos sudėtis, deja, tokia, Tautininkų sąjunga žengia didelį žingsnį atgal. Manau, kad po antro suvažiavimo kitą mėnesį, manau, kad tiek aš, tiek didelė dalis partijos senbuvių gali pasakyti „sudie“ šitai partijai. Nes tendencijos šiuo metu – į tarybą nepateko daug partijos steigėjų. Nepatekau aš, Marius Kundrotas, Gediminas Navaitis nepateko. Tai visiškai keičia partijos veidą“, – sakė J.Panka.

Pastaruosius metus Tautininkų sąjungai vadovavo Kovo 11-osios Akto signataras Audrius Rudys.

Praėjusiuose Seimo rinkimuose tautininkai dalyvavo koalicijoje su „Jaunąja Lietuva“ ir surinko 0,54 proc. rinkėjų balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius