-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 04 20

Tautiniu kostiumu pasidabinęs Ramūnas Karbauskis ir „valstietės“ įsiamžino fotosesijoje. Ar atpažinsite?

Apvilkti naujais dizainerio Juozo Statkevičiaus kurtais tautiniais kostiumais frakcijos nares kur kas lengviau nei Lietuvos vaikus. Tuo nesunkiai galėjo įsitikinti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. 15min pavyko užfiksuoti praėjusią savaitę įvykusios fotosesijos, kurioje tautiniais kostiumais pasipuošė R.Karbauskis ir dvylika „valstiečių“, rezultatą.
Ramūnas Karbauskis ir dvylika „valstiečių“ pasipuošė tautiniais kostiumais
Ramūnas Karbauskis ir dvylika „valstiečių“ pasipuošė tautiniais kostiumais / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šias nuotraukas R.Karbauskis su premjeru Sauliumi Skverneliu apžiūrinėjo antradienį Seimo posėdyje, prieš pat prasidedant Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto atlikto tyrimo apie Mindaugo Basčio ryšius išvadų pristatymui.

Nuotraukose matyti tautiniais kostiumais pasipuošę trylika Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovų Seime. Būrio viduryje sėdi „valstiečių“ pirmininkas Ramūnas Karbauskis, o aplink įsitaisiusios parlamentarės Aušrinė Norkienė, Vida Ačienė, Rima Baškienė, Guoda Burokienė, Asta Kubilienė, Laimutė Matkevičienė, Rūta Miliūtė, Aušra Papirtienė, Levutė Staniuvienė, Dovilė Šakalienė, Agnė Širinskienė ir Virginija Vingrienė.

Nuotraukoje Seimo narės atrodo tikrai neįprastai, todėl siūlome jums 15min „Facebook“ paskyroje pamėginti sužymėti Seimo nares ir pasitikrinti, ar jas atpažįstate.

Ruošiasi oficialiam renginiui

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotoja, Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė 15min pripažino, kad fotosesijoje parlamentarės su partijos pirmininku dalyvavo praėjusią savaitę, kai Seime nevyko plenariniai posėdžiai.

„Negaliu neigti, kad iš tikrųjų taip buvo. Faktas. Mes paveikslavomės ir džiaugėmės, kad įsigijome tautinius rūbus. Daugiau jokių komentarų negaliu pasakyti, nes niekur jos dar nenaudojamos. Jos dar toli gražu iki viešo rodymo“, – teigė R.Baškienė.

Tautinius kostiumus, R.Baškienės žiniomis, visos frakcijos narės ir Ramūnas Karbauskis siuvosi pas dizainerį Juozą Statkevičių.

„Tai buvo seniai planuota. Tautinio kostiumo metai. Pati seniai galvojau tai daryti. Kiekvienas užsisakė, kiekvienas sumokėjo pinigus iš savo algos. Mano kainavo per tūkstantį eurų“, – kalbėjo R.Baškienė.

Anot jos, apie tai, kur šios nuotraukos bus naudojamos ir kas mokėjo už fotosesiją, geriau žino partijos pirmininkas R.Karbauskis.

R.Karbauskis su 15min bendrauja tik per atstovus spaudai. Frakcijos viešaisiais ryšiais besirūpinanti Virginija Vervečkaitė nurodė, kad situacijos partijos pirmininkas nekomentuos.

„Komentarai apie LVŽS frakcijos narių tautinius kostiumus bus teikiami tik po oficialaus renginio, kuris planuojamas dar šį pavasarį“, – R.Karbauskio komentarą perdavė ji.

Paslaptim apgaubtas pirkinys

15min dar kovo mėnesį skelbė apie „valstiečių“ frakcijos narių norą pasipuošti tautiniais kostiumais. Tuomet Seimo narės nenorėjo išduoti nei kas siuva kostiumus, nei kiek jie kainuos.

Tačiau jau balandį Seimo narės pačios ėmė puikuotis naujais apdarais. Seimo narė Aušra Papirtienė tuomet socialiniame tinkle „Facebook“ publikavo nuotrauką, kurioje apsivilkusi nauju drabužiu pozavo su J.Statkevičiumi. Tačiau netrukus ji nuotrauką pašalino, esą buvo nekokybiška.

Dabar kostiumus turi visos frakcijos moterys ir R.Karbauskis.

R.Karbauskio sumanymas apdovanoti ikimokyklinukus stilizuotais J.Statkevičiaus siūtais tautiniais drabužiais žlugo. „Valstiečių“ pirmininkas tikino, kad projektas atidedamas neribotam laikui, nes idėja sukompromituota.

„Tiesiog įvyko taip, kad šiandien įkalbinti ateiti žmones į fondą, į fondo valdybą arba paremti, tai praktiškai beveik sulaukti patikrinimų ir taip toliau, tai yra tas, kas buvo. Tiesiog spaudimas yra nežmoniškas būtent dėl to, kad aš pasiūliau. Jei būtų pasiūlę konservatoriai, tai tokiu atveju būtų rankom plojama ir sakoma, kad tai labai šaunus sprendimas“, – aiškino R.Karbauskis.

Taip politikas reagavo į dizainerio J.Statkevičiaus laišką, kuriuo jis pranešė pasitraukiantis iš projekto. Dizaineris kalbėjo ne apie spaudimą ir idėjos kritiką, o apie prastą projekto vykdymą.

J.Statkevičius laiške teigė, kad „projektas visiškai neteko gražios pirminės prasmės, nes visiškai pasikeitė jo apimtis, o idėja sunyko“. Dizaineris tvirtino, kad vietoje planuotų 150 tūkst. kostiumų jų skaičius sumažėjo iki 25 tūkst. vienetų, tad ne visi vaikai gautų kostiumus ir neaišku, kokiais kriterijais remiantis jie būtų išdalinti.

„Tikrai nebijau juodo darbo ir didžiulės atsakomybės, tačiau, pasikeitus šio projekto esmei ir terminams, turiu jo atsisakyti“, – sakė J.Statkevičius ir pridūrė, kad nuo gruodžio 23-iosios iki šiandien projektas nepajudėjo iš pradinio taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius