-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 09

„Tautiška giesmė“ Argentinoje ir emocingi linkėjimai tolimai tėvynei Lietuvai

Berisas – Argentinos mastais nedidelis miestelis, priklausantis Buenos Airių provincijai. Savo dydžiu jis primena Panevėžį ir nuo Argentinos sostinės nutolęs kiek daugiau nei 70 kilometrų. Vietiniai artimesniu sau laiko ne triukšmingą sostinę, o šalia esantį La Platos miestą.
„Tautiškos giesmės“ giedojimas Berise
„Tautiškos giesmės“ giedojimas Berise

Beriso išskirtinumas Argentinoje yra tai, kad šiame miestelyje įsikūrę migrantai yra išlaikę savo valstybės paveldą. Šis miestelis įkurtas imigrantų ir iki šiol puoselėja šias tradicijas.

Miestelis rugsėjo mėnesį organizuoja Imigrantų šventę, kurioje dalyvauja daugybė vietos bendruomenių – italai, ukrainiečiai, lenkai, graikai, vokiečiai, portugalai, arabai, bulgarai, kroatai, armėnai, slovakai, airiai, žydai... Bet dominuojanti tautybė Berise – lietuviai.

Lietuvių bendruomenė Berise labai plati ir įtraukianti netgi kitų bendruomenių atstovus. Nors realiai miestelyje yra keli šimtai lietuviškas šaknis turinčių žmonių, bet save lietuviais laiko ir tie, kurie turi lietuviškos kilmės giminaičių, draugų, vaikiną ar merginą. Beriso lietuvius suburia dvi draugijos – „Nemuno“ ir „Mindaugo“.

Kai 15min žurnalistas lankėsi Berise, didžioji dalis lietuvių buvo išvykę į Dainų šventę Lietuvoje. Bet net ir be jų lietuviškumas Buenos Airių provincijos miestelyje akivaizdus.

Į „Tautiškos giesmės“ giedojimą Berise, prie vietos gyventojų pastatyto Rūpintojėlio susirinko kelios dešimtys vietos lietuvių. Argentinoje tuo metu buvo penktadienio, darbo dienos, 15 valanda, šalta vietinės žiemos diena.

Nepaisant to, vietos lietuviai atsiprašė iš savo darbų, atsivedė savo vaikus, padėjo atvykti prie lietuviškumo monumento vyresniems Argentinoje gyvenantiems lietuviams.

Pateikiame jums emocingus vaizdus ir linkėjimus Lietuvai iš Beriso, o daugiau apie šio miestelio gyvenimą ir lietuvių bendruomenę Argentinoje galėsite paskaityti specialiame straipsnių cikle „Užrašai iš Lietuvos Argentinoje“.

VIDEO: Argentinos lietuvių linkėjimai Tėvynei

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius