Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 10

Teisėjų atrankai – nauja tvarka ir kriterijai

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretus, kuriais, vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 77 straipsniu ir Lietuvos Respublikos teismų įstatymo 55 straipsnio 1 dalimi, keičiami pretendentų į apylinkės teismo teisėjus atrankos kriterijai ir pretendentų į teisėjus atrankos komisijos darbo tvarkos aprašas.
Teisėjas
Teisėjas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Šiuos dekretus prezidentė pasirašė siekdama sustiprinti teisėjų atrankos procedūrą ir suteikti daugiau svertų šiame procese dalyvaujančiai Teisėjų atrankos komisijai, kuri anksčiau buvo suvaržyta ir negalėjo objektyviai įvertinti visų pretendentą į teisėjus apibūdinančių savybių.

Pagal naują tvarką Atrankos komisijos nesaistys teismų pirmininkų apie kandidatą pateiktos išvados, charakteristikos ir veiklos vertinimo dokumentai. Teisėjų atranką lems pačios komisijos vertinimai, kuriuos komisija pateiks atsižvelgdama į visą turimą informaciją apie kandidatą. Vertindama pretendentus, Atrankos komisija atsižvelgs ne tik į kandidato darbo stažą ir profesinę kvalifikaciją, bet atranką lems ir pretendentų asmeninės savybės bei bendrieji gebėjimai.

Kandidatai į teisėjus privalės atitikti visus atrankos kriterijus. Nors vieno atrankos kriterijaus neatitinkantis kandidatas bus laikomas netinkamu eiti teisėjo pareigas.

Teisėjų atrankos skaidrumui užtikrinti Teisėjų atrankos komisijos posėdžiai bus įrašinėjami, posėdžiuose turės dalyvauti ne tik patys kandidatai, bet ir teismų, į kuriuos pretenduojama, pirmininkai.

Prezidentės įsitikinimu, nauja teisėjų atrankos sistema leis sukurti skaidresnę ir profesionalesnę teismų sistemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius