Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 07

A.Veryga atleido teisėsaugos įtarimų sulaukusią SAM viceministrę L.Jaruševičienę

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patenkino viceministrės Linos Jaruševičienės prašymą atleisti ją iš užimamų pareigų. Asmens sveikatos priežiūros sritį kuravusi viceministrė šias pareigas palieka penktadienį, pranešime skelbia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Ministerija taip pat nurodė, kad ieškos naujo viceministro.
Lina Jaruševičienė
Lina Jaruševičienė / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Ministras A. Veryga dėkoja viceministrei už darbą kartu, ypač vertina jos indėlį sudėtingiausiu laikotarpiu – koronaviruso (COVD-19) pandemijos metu.

„Naujojo koronaviruso plitimas buvo iššūkis visam pasauliui, ne tik Lietuvai. Jokiose knygose nebuvo taisyklių ar scenarijų aprašyta, mažai kas tiko ir iš pratybų, kurias rengdavome, norėdami būti pasirengę kovai su infekcinėmis ligomis. Realybė pasirodė kur kas rimtesnė. Tad iššūkių buvo labai daug, reikėjo imtis greitų, netradicinių sprendimų. Ypatingai daug iššūkių teko sveikatos sektoriui, medikų darbui, gydymo įstaigų veiklos organizavimai, už ką ir buvo atsakinga viceministrė. Ačiū jai už bendrus darbus, linkiu sėkmės ir tikiu, kad rytojus gali būti šviesesnis nei šiandiena“, – sako ministras A. Veryga.

Asmens sveikatos srities kuravimui bus ieškoma naujo viceministro. Kol kas laikinai šios srities klausimus pavedama kuruoti kanclerei Odetai Vitkūnienei ir viceministrams Kristinai Garuolienei bei Algirdui Šešelgiui.

Pirmadienį teisėsauga paskelbė, kad tyrime dėl greitųjų testų įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba ir įgaliojimų viršijimu pareikšti sveikatos apsaugos viceministrei L.Jaruševičienei. Viceministrė tądien įteikė prašymą ją atleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius