Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 10 06

Teisingumo ministerija ir Konstitucinis Teismas kviečia mokyklas jungtis prie pilietiškumo iniciatyvos

Teisingumo ministerija kartu su Konstituciniu Teismu kviečia Lietuvos mokyklų moksleivius į pilietinio ugdymo pamokas, kurias ves Konstitucinio Teismo teisėjai. Ypatingą mokytoją bus galima pasikviesti į savo mokyklą arba atvykti į pamoką Konstituciniame Teisme. Ši teisinio švietimo ir pilietiškumo iniciatyva yra skirta Konstitucinio Teismo 30-mečiui paminėti, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Pasak teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos, ši iniciatyva yra unikali galimybė sužinoti apie Konstitucinio Teismo veiklos ypatumus ir priimamus sprendimus.

„Teisingumo ministerija ir Konstitucinis Teismas nuolat ieško būdų stiprinti Konstitucijos vertybių ir principų suvokimą visuomenėje. Esu tikra, kad tai darome sėkmingai kasmet kviesdami į tradicija tapusį Konstitucijos egzaminą. Tikiu, kad kvietimas visus metus atvykti į pamoką ten, kur gimsta konstitucinės žinios yra geriausias būdas jomis dalintis. Tad pamokos su Konstitucinio Teismo teisėjais leis praktiškai pamatyti ir geriau suprasti, ką reiškia kurti atvirą, pilietinę ir demokratinę teisinę valstybę“, – teigia teisingumo ministrė.

Tikimasi, kad tokios pilietiškumo pamokos galėtų būti ypač naudingos abiturientams, besirenkantiems laikyti valstybinį istorijos egzaminą, kuriame yra įtraukti klausimai apie Konstituciją.

Konstitucinio Teismo pirmininko Gintaro Godos teigimu, šiemet, kai Konstitucinis Teismas mini 30-ąsias įkūrimo metines, norėjome, kad moksleiviai ne tik pabendrautų su Konstitucinio Teismo teisėjais, bet ir susipažintų su istoriniu pastatu. Todėl šiemet ne mes keliaujame į svečius, o juos kviečiame į savo namus, kur šalies moksleiviai turės galimybę dalyvauti pilietiškumo pamokoje.

„Konstituciniam Teismui prieš 30 metų patikėta misija – garantuoti Konstitucijos viršenybę Lietuvos teisės sistemoje – šiandien aktuali lygiai tiek pat, kiek buvo tuomet, kai šis teismas buvo įsteigtas. Konstitucinio Teismo nagrinėjami klausimai ir priimami sprendimai yra svarbūs ir paliečia kiekvieno iš mūsų gyvenimą.

Švietėjiškose pamokose moksleiviai išgirs, kokias vertybes Konstitucija saugo, kaip apginti savo teises ir laisves, kodėl svarbu nepamiršti pareigų, plačiau sužinos Konstitucijos aiškinimo aspektus, teisinių žinių teikiamą naudą, dalyvaus įdomiose diskusijose“, – sako G.Goda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius