Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 24

Teisingumo ministerija sieks aktyvesnio studentų viešojo sektoriaus pažinimo ir integracijos

Teisingumo ministerijos kancleris Augustas Ručinskas ir Europos studentų teisininkų asociacijos Lietuvos nacionalinės grupės ELSA Lietuva Vilniaus filialo prezidentė Greta Lebedeva pasirašė bendradarbiavimo sutartį, rašoma Teisingumo ministerijos pranešime spaudai.
Susitarimas
Susitarimas / 123RF nuotr.

Pasak Augusto Ručinsko, ministerija ketina aktyviai bendradarbiauti su studentų organizacija didinant viešojo sektoriaus, žmogaus teisių, teisinių aktualijų žinomumą, skatinant studentus karjeros kryptį pasirinkti viešajame sektoriuje, pristatant viešojo sektoriaus teikiamas galimybes tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygiu.

„Šiandien ypač svarbu diegti novatoriškus sprendimus, užtikrinti tvarią, duomenimis grįstą teisėkūrą, įgyvendinti veiksmingesnę žmogaus teisių apaugą, pasitelkiant teisės viršenybės principą. Sieksime, kad jaunoji karta ne tik plačiau žinotų apie viešojo sektoriaus teikiamas galimybes prisidėti prie teisinės valstybės kūrimo, demokratijos, žmogaus teisių įtvirtinimo, bet ir galėtų atstovauti Lietuvai tarptautiniu mastu, pavyzdžiui, dirbant tarptautinėse organizacijose.

Todėl kartu su ELSA atstovais bus rengiama bendradarbiavimo strategija, kaip efektyviau edukuoti jaunus žmones, norinčius savo ateitį sieti su teisės sritimi“, – akcentuoja A.Ručinskas.

Gretos Lebedevos teigimu, šia bendradarbiavimo galimybe bus siekiama pritraukti daugiau studentų rinktis viešąjį sektorių kaip vieną iš karjeros krypčių, kartu keičiant ir požiūrį apie darbą šiame sektoriuje. Kartu su Teisingumo ministerija planuojama įgyvendinti projektus, kurių metu studentai galės pamatyti, kokių tarptautinių galimybių jie gali sulaukti, bus siekiama teisinio švietimo bei žmogaus teisių suvokimo stiprinimo visuomenėje.

Kadangi viešasis sektorius atlieka lemiamą vaidmenį palaikant teisingumą bei ginant žmogaus teises, šios bendradarbiavimo sutarties pasirašymas yra vienas iš žingsnių aktyviau įtraukti studentus rinktis viešąjį sektorių bei suvokti jo svarbą.

ELSA – didžiausia pasaulyje nepriklausoma, nepolitinė, ne pelno siekianti teisės studentų ir jaunųjų teisininkų organizacija, vienijanti daugiau kaip 60 000 narių 43-iose Europos valstybėse, įsteigta 1981 m.

Europos studentų teisininkų asociacijos nacionalinė grupė ELSA Lietuva – tai tarptautinio ELSA tinklo nacionalinė grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius