Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 12

Teisingumo ministerija skelbia konkursą notaro vietai užimti

Šiandien, rugpjūčio 12 d., Teisingumo ministerija paskelbė viešąjį konkursą notaro vietai Jurbarko rajono savivaldybėje užimti, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Notaras
Notaras / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ministerija, siekdama didinti notarų paslaugų prieinamumą, skatinti konkurenciją bei notariato sistemos atsinaujinimą, periodiškai skelbia viešuosius konkursus notarų pareigoms užimti, taip pat organizuoja notaro kvalifikacinius egzaminus, kuriuos išlaikiusieji turi galimybę dalyvauti konkursuose notaro pareigoms užimti.

Ministerija primena, kad liepą įsigaliojo Teisingumo ministerijos inicijuoti notaro kvalifikacinio egzamino organizavimo tvarkos bei konkurso eiti notaro pareigas reguliavimo pokyčiai, kurie leis efektyviau patikrinti pretendentų žinias, labiau atitikti kitų teisinių profesinių egzaminų laikymo tvarkas bei užtikrinti didesnį šių procesų skaidrumą.

Norint tapti notaru, iš pradžių reikia išlaikyti notaro kvalifikacinį egzaminą, po to – laimėti paskelbtą viešą konkursą eiti notaro pareigas konkrečioje savivaldybėje.

Dabar nustatyti du notaro kvalifikacinio egzamino laikymo etapai: egzamino raštu dalis, kurią turi laikyti visi egzamine dalyvaujantys asmenys, ir egzamino žodžiu dalis, kurią gali laikyti tik tie asmenys, kurių egzamino raštu dalies įvertinimas yra didesnis negu 7 balai.

Galiojančiu yra laikomas paskutinio notaro kvalifikacinio egzamino įvertinimas, o pakartotinai laikyti notaro kvalifikacinį egzaminą galima po vienerių metų.

Notaro kvalifikacinis egzaminas turi būti rengiamas gavus ne mažiau kaip 10 pretendentų prašymų laikyti egzaminą, bet ne rečiau kaip kartą per metus. Jo rezultatai galioja penkerius metus nuo egzamino išlaikymo dienos.

Pakito ir viešo konkurso eiti notaro pareigas pretendentų vertinimo tvarka – nuo šiol notarų savivaldai suteikiama teisė dalyvauti pretendentų vertinimo procese. Galutinį pretendento vertinimo rezultatą sudarys: 10 proc. Lietuvos notarų rūmų įvertinimas, 45 proc. notaro kvalifikacinio egzamino įvertinimas ir 45 proc. viešo konkurso eiti notaro pareigas konkrečioje savivaldybėje komisijos įvertinimas.

Siekiant skaidresnio viešo konkurso eiti notaro pareigas organizavimo ir kuo objektyvesnio pretendentų vertinimo, nustatyti aiškūs pretendentų vertinimo kriterijai ir jų reikšmės, kuriuos turi taikyti Lietuvos notarų rūmai, vertindami pretendentus.

Įvertinus kitų teisinių profesinių egzaminų komisijų sudarymo gerąją praktiką, nustatyta, kad notaro kvalifikacinio egzamino ir viešo konkurso eiti notaro pareigas komisijos nariais tie patys asmenys galės

būti skiriami ne daugiau kaip dviem kadencijoms (1-a kadencija trunka 4 m.) iš eilės. Iki šiol kadencijų ribojimo nebuvo.

Siekiant didesnio viešumo, informacija ne tik apie organizuojamą notaro kvalifikacinį egzaminą ir viešą konkursą eiti notaro pareigas, bet ir apie komisijų personalines sudėtis skelbiama Teisingumo ministerijos interneto svetainėje.

Platesnę informaciją apie viešąjį konkursą notaro vietai Jurbarko rajono savivaldybėje užimti galima rasti čia, komisijos personalinę sudėtį galima rasti čia.

Pasiteirauti apie viešąjį konkursą galima ir telefonu: 8 671 85678.

2021 m. Teisingumo ministerija paskelbė viešus konkursus eiti notaro pareigas į 16 vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius