-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 12 22

Teisingumo ministrė paskirs naują Kalėjimų departamento vadovą

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė penktadienį paskirs konkursą į Kalėjimų departamento vadovus konkursą laimėjusį Robertą Krikštaponį ir priims jo priesaiką.
Robertas Krikštaponis
Robertas Krikštaponis / Vilniaus karo Afganistane veteranų sąjungos nuotr.

Pareigūno laukia iššūkis įgyvendinti ministerijos inicijuotą kalėjimų sistemos pertvarką, per kurią planuojama atsisakyti ketvirtadalio Kalėjimų departamento skyrių, jungti probacijos tarnybas, pertvarkyti viešųjų pirkimų vykdymo sistemą.

Pastaruoju metu R.Krikštaponis dirbo bendrovės „Lietuvos energijos gamyba“ prevencijos vadovu, panašias pareigas anksčiau ėjo „Vilniaus energijoje“, „Rytų skirstomuosiuose tinkluose“, yra dirbęs statybinės įrangos nuomos įmonės vadovu. Jis penkiolika metų dirbo policijos sistemoje.

Nuolatinio vadovo Kalėjimų departamentas neturi nuo kovo, kai nesulaukusi tarnybinio patikrinimo pabaigos iš pareigų pasitraukė tuometinė jo direktorė Živilė Mikėnaitė. Konkursą į šias pareigas buvo laimėjęs ankstesnis Kalėjimų departamento vadovas, buvęs vidaus reikalų viceministras Artūras Norkevičius, bet M.Vainiutė nusprendė jo neskirti į pareigas ir skelbti naują atranką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius