Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 09 26 /10:17

Teisingumo ministrui viešųjų pirkimų klausimais patarinės Ž.Plytnikas

Artimiausiu metu teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus patarėju pradės dirbti buvęs Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas Žydrūnas Plytnikas, trečiadienį pranešė Teisingumo ministerijos Visuomenės informavimo skyrius. Jis ministrą Teisingumo ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose konsultuos vykdomų viešųjų pirkimų klausimais.
Žydrūnas Plytnikas
Žydrūnas Plytnikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ž.Plytnikas, užimdamas naujas pareigas, teigia besitikintis sutvarkyti šlubuojančią ministerijos viešųjų pirkimų sistemą.

„Tai yra man artima ir gerai žinoma sritis. Kai išėjau iš VPT, domėjimasis viešaisiais pirkimais ir darbas su jais nenutrūko. Matau, kad ministrui reikia pagalbos sistemoje. Man malonu ir smagu padėti, pritaikyti savo žinias, padėti sutvarkyti sistemą, kuri, mano manymu, šiai dienai šlubuoja, pinigai skirstomi ne taip, kaip turėtų būti“, – BNS sakė jis.

Kai išėjau iš VPT, domėjimasis viešaisiais pirkimais ir darbas su jais nenutrūko.

Teisininko išsilavinimą turintis Ž.Plytnikas 2010–2014 metais vadovavo Viešųjų pirkimų tarnybai, bet buvo priverstas atsistatydinti, kai teismas patvirtino Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos priimtą sprendimą, jog Ž.Plytnikas supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus.

Ž.Plytnikas taip pat dirbo Mykolo Romerio universiteto lektoriumi, pastaruoju metu dirbo konsultantu bendrovėje „Consulting Alliance“, iki tol yra dirbęs Kauno antrojoje klinikinėje ligoninėje konsultantu, direktoriaus patarėju.

Ž.Plytnikas BNS patvirtino dalyvavęs Kalėjimų departamento bei Registrų centro vadovų atrankoje. Tačiau nė vieno šių konkursų jis nelaimėjo.

Ž.Plytnikas kaip nepriklausomas kandidatas yra dalyvavęs rinkimuose į Seimą, partija „Tvarka ir teisingumas“ yra svarsčiusi jį kelti savo kandidatu 2016-ųjų Seimo rinkimuose.

„Teisingumo ministerija formuoja valstybės politiką kovos su korupcija srityje, todėl turime siekti, kad pačioje ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose visi viešieji pirkimai vyktų skaidriai. Todėl nusprendžiau į savo komandą pasikviesti viešųjų pirkimų srities profesionalą Žydrūną Plytniką“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas ministras E.Jankevičius.

Šiuo metu jo patarėju dirba Gintaras Žandaravičius.

Vadovaujantis Korupcijos prevencijos įstatymu, Ž.Plytnikas darbą Teisingumo ministerijoje pradės, kai jo kandidatūrą patikrins specialiosios tarnybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius