-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 28 /15:08

Teismas: Kelmės merui V.Andruliui nuosprendis korupcijos byloje yra pagrįstas

Kyšininkavimo byloje nuteistam Kelmės rajono merui Vaclovui Andruliui paskirta teisinga ir adekvati bausmė, pirmadienį paskelbė Šiaulių apygardos teismas.
Vaclovas Andrulis
Vaclovas Andrulis / Nuotrauka iš V.Andrulio „Facebook“ profilio

„Teisėjų kolegija, išnagrinėjusi apeliacinius skundus, konstatavo, kad pirmos instancijos teismas teisingai įvertino byloje surinktus įrodymus, paskyrė teisingą ir adekvačią bausmę padarytai nusikalstamai veikai“, – BNS pirmadienį sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas.

Pasak jo, kolegija nusprendė, kad ikiteisminio tyrimo metu buvo faktinis ir teisinis pagrindas taikyti kriminalinės žvalgybos veiskmus ir ne viešo pobūdžio procesines prievartos priemones – sekimą, telefonų įrašų darymą ir t.t.

Kelmės rūmų nuosprendis skirti merui 25 tūkst. eurų baudą paliktas galioti. Jam taip pat uždrausta penkerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Procesinę prievartos priemonę – laikiną V.Andrulio nušalinimą nuo Kelmės rajono savivaldybės mero pareigų – teismas paliko galioti iki apkaltinamojo nuosprendžio įsiteisėjimo.

Šiuo metu nuo mero pareigų teismo nušalintas 59 metų V.Andrulis Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmų nuosprendžiu buvo pripažintas kaltu už tai, kad pareikalavo iš kito asmens 10 tūkst. eurų kyšio už palankumą vykdant Tytuvėnų miesto viešųjų erdvių sutvarkymo ir pritaikymo visuomenės poreikiams projektą.

Byloje surinkti duomenys teismui leido daryti išvadą, kad meras suprato darąs nusikalstamą veiką.

Pirmosios instancijos teismas už padarytą nusikaltimą skirtą 25 tūkst. eurų baudą V.Andrulį įpareigojo sumokėti per vienerius metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Nuteistasis V.Andrulis teismui teigė, jog sekamas buvo visus metus, anot jo, būtent bendrovės direktorius buvo jų susitikimų iniciatoriumi, jis ir provokavęs duoti kyšį. Meras pabrėžė, jog dėl minėto projekto niekada niekam jokio poveikio nedarė ir teismo prašė būti išteisintas.

Kelmės rajono savivaldybės meras STT pareigūnų buvo sulaikytas 2020 metų gegužės 19 dieną, kai iš minėtą projektą įgyvendinančios bendrovės direktoriaus priėmė dalį reikalauto kyšio. Atliekant ikiteisminį tyrimą meras kurį laiką pareigūnų buvo sekamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius