Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 28

Teismas nepradėjo nagrinėti E.Bėronto ir Žemės ūkio ministerijos ginčo

Vilniaus apygardos administracinis teismas sustabdė administracinės bylos pagal buvusio Nacionalinės mokėjimo agentūros direktoriaus Eriko Bėronto skundą Žemės ūkio ministerijai dėl sprendimo atleisti jį iš pareigų panaikinimo, kol teisme bus priimtas galutinis sprendimas kitoje teisme nagrinėjamoje byloje, kurioje pareiškėjas skundžia žemės ūkio ministro sprendimą neišduoti jam leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Erikas Bėrontas
Erikas Bėrontas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

E.Bėrontas prašo teismo panaikinti žemės ūkio ministro įsakymą, kuriuo jis buvo atleistas iš Nacionalinės mokėjimo agentūros direktoriaus pareigų, grąžinti jį į buvusias pareigas ir priteisti iš Nacionalinės mokėjimo agentūros vidutinį darbo užmokestį už visą pravaikštos laiką.

Žemės ūkio ministro įsakymu gegužę E.Bėrontas vėl buvo atleistas iš pareigų, gavus Valstybės saugumo departamento raštą, prieštaraujantį, kad pareiškėjui būtų išduotas leidimas dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“. Remdamasis šiuo raštu žemės ūkio ministras E.Bėrontui neišdavė leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“. Pareiškėjas šį žemės ūkio ministro sprendimą yra apskundęs Vilniaus apygardos administraciniam teismui, byla dar neišnagrinėta.

Rugpjūčio 28 d. posėdyje teismas nusprendė sustabdyti ginčo dėl pareiškėjo atleidimo iš pareigų nagrinėjimą, kol nebus priimtas galutinis sprendimas kitoje teisme nagrinėjamoje byloje, kurioje E.Bėrontas skundžia žemės ūkio ministro sprendimą neišduoti jam leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius